Güney Kore'den korkutan haber! Taburcu edilen 51 kişi yeniden korona oldu!

Koranvirüse karşı iyileşen hastalardan elde edilecek serumla mücadele için çalışmalar sürerken Güney Kore'den endişeye neden olan bir haber geldi. Salgından en çok etkilenen Daegu şehrinde Kovid-19 tedavisi gören 51 kişinin iyileşip taburcu olduktan sonra yapılan testleri pozitif çıktı. Bu durum virüsün insan hücrelerinde gizlenip, yeniden aktif olabileceği korkusuna neden oldu.

Güney Kore'nin Kovid-19 salgınından en çok etkilenen Daegu kentinde daha önce virüs nedeniyle hastalanıp tedavi olduktan sonra taburcu edilen 51 kişinin kontrol amaçlı testlerinde yeniden pozitif oldukları görüldü.  

Daily Mail'in haberine göre G. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC), virüsün hastaları yeniden enfekte etmediğini, büyük olasılıkla "yeniden etkinleştiğinin" düşünüldüğünü açıkladı. 

Bilim insanları virüsün insan hücrelerinde tespit edilemeyen seviyelerde hareketsiz kalabileceğine inanıyor. Bilim insanlarına göre, bilinmeyen nedenlerden dolay viral partiküllerin daha sonra yeniden etkinleşmiş olabileceği kanısında. Ancak hastaların tekrar bulaşıcı hale gelip gelmediği ise belirsiz.

Uzmanlar, virüsün bu şekilde hareket ettiğini kanıtlayan hiçbir kanıt olmadığını ve maymunlardaki çalışmaların da aslında tam tersini gösterdiğini söylüyorlar. Ve hastalardaki bu olumsuz gelişmenin yanlış sonuç veren bir testten kaynaklandığı kanısındalar.

East Anglia Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar profesörü Paul Hunter, bu durum yeni bir enfeksiyon olduğu görüşüne katılmadığını, virüsün yeniden etkinleştiğini de sanmadığını ifade etti. Hunter'a göre en olası neden hastaların iyileşmelerinin ardından yapılan testlerin yanlış negatif sonuç vermesi olabilir. 

Güney Kore'den korkutan haber! Taburcu edilen 51 kişi yeniden korona oldu! ile ilgili etiketler Güney Kore Koronavirüs Virüs pozitif negatif daegu kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.