Güney Kore'de 'yoğurtlu içecek' iddiası istifa getirdi

Güney Kore'nin en büyük süt ürünleri şirketlerinden Namyang'ın Başkanı Hong Won-sik, şirketinin yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) önleyebileceğini iddia ederek yoğurtlu içecekleri hakkında yanlış anlaşılmaya neden olduğu için istifa etti.

Yonhap'ta yer alan habere göre, Namyang Süt Ürünleri Şirketinin Başkanı Hong, yoğurtlu içeceklerinin koronavirüsle mücadelede etkili olduğu iddiasıyla ilgili soruşturma başlatılmasının ardından şirketinin Seul'deki genel merkezinin önünde açıklamalarda bulundu.

YANLIŞ ANLAŞILMAYA NEDEN OLUNCA ÖZÜR DİLEDİ

Şirketinin koronavirüsü önleyebileceğini öne sürerek popüler yoğurtlu içeceği hakkında yanlış anlaşılmaya neden olduğu için özür dileyerek görevinden istifa ettiğini belirten Hong, tüm sorumluluğu üstlenerek başkanlıktan çekildiğini bildirdi.

ENFEKSİYON RİSKİNİ AZALTTIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Namyang'ın araştırma biriminden bir yetkili, geçen ay bir sempozyumda yaptığı konuşmada, yoğurtlu içecek Bulgaris'in koronavirüs enfeksiyonu riskini azaltmada çok etkili olduğunu iddia etmişti.

(AA)

 

 

Güney Kore'de 'yoğurtlu içecek' iddiası istifa getirdi ile ilgili etiketler Güney Kore yoğurt yoğurtlu içecek beslenme Hong Won-sik
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.