Güney Kıbrıs'tan İtalya ve Fransa ile ortak tatbikat

Türkiye'nin Akdeniz'de Libya ile imzaladığı mutabakatın ardından ne yapacağını şaşıran Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fransa ve İtalya ile ortak tatbikat yapacağını duyurdu.

Rum Savunma Bakanlığı, Fransa ve İtalya ile birlikte yarın ortak tatbikat yapacaklarını açıkladı. Hürriyet'in geçtiği habere göre, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırmasına dair mutabakat muhtırasının imzalanmasının ardından yapılacağı açıklanan tatbikat, Güney Kıbrıs kara sularında icra edilecek.

Güney Kıbrıs'tan İtalya ve Fransa ile ortak tatbikat

ANKARA'YA MESAJ: HAZIRIZ

Fileleftheros, “La Repubblica” isimli İtalyan gazetesinden alıntıladığı haberde, İtalya’nın “Doğu Akdeniz’de devriye görevi” için gönderdiği savaş gemisinin geçen Cuma günü Larnaka Limanı’na ulaşan “Martinengo” isimli fırkateyn olduğunu yazdı.

“Martinengo” fırkateyninin önümüzdeki günlerde “İtalya’ya dost ülkelerle” ortak tatbikatlara katılacağı bilgisinin de haberde yer aldığına işaret eden gazete “İtalya’ya dost ülkeler” ifadesiyle “muhtemelen” Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın kast edildiğini belitti.

Gazeteye göre, Türkiye’nin ekim ayında, Rum Yönetimi’nin İtalyan ENI ve Fransız Total şirketlerini ruhsatlandırdığı bölgede sondaja başladığını hatırlatan La Repubblica, “Ankara’ya mesaj net: gerekirse bayrağımızı gösteririz, biz hazırız” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs'tan İtalya ve Fransa ile ortak tatbikat ile ilgili etiketler Fransa İtalya Yunanistan Güney Kıbrıs tatbikat rumlar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.