Güney Amerika alev alev: Tüm kaynaklar tükendi!

Bolivya’nın doğusundaki Santa Cruz eyaletinde çıkan orman yangınlarında 280 bin hektarlık alan küle döndü. Ülkede birçok farklı bölgede çıkan yangınlar sebebiyle bazı bölgelere merkezi hükümet destek gönderemiyor. Bu yerlerde kaynaklar tükenmiş durumda. Yangınların yabani otları yakan çiftçiler yüzünden başladığı tahmin ediliyor.

Bolivya’nın doğusunda çıkan orman yangınları yüksek sıcaklık ve şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor.

Yangından en çok etkilenen Santa Cruz eyaletinde devam eden yangınlarda şimdiye kadar 280 bin hektarlık alan küle döndü.

DESTEKLERE RAĞMEN ÇABALAR YETERSİZ KALDI

Orman yangınlarıyla mücadelede yerel yönetimler, gönüllü itfaiye ekiplerinin desteğine rağmen yetersiz kalırken, söndürme çalışmalarına destek amacıyla merkezi hükümet tarafından itfaiyeci ve ekipman desteği sağlandı. Bazı belediyeler söz konusu desteğin yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Santa Cruz eyaletine bağlı Chiquitos kentinde yer alan Robore kasabasında şu ana kadar 50 bin hektardan fazla alanın yandığı belirtildi.

ROBORE'DE YANGINLA MÜCADELE KAYNAKLARI TÜKENDİ

Robore Belediye Başkanı Eduardo Diaz yaptığı açıklamada, yangınla mücadele için tüm kaynaklarının tükendiğini söyleyerek, ülkede başka yangınlar da olduğu için merkezi hükümetten gönderilen desteğin sona erdiğini ifade etti.

Robore’nin ateş altında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Diaz, şu anda sadece gönüllü ekibinin söndürme çalışmalarına destek olduğunu ve yangınların söndürülmesi için daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu aktardı.

Sivil toplum kuruluşu Doğa Dostları Vakfı’na (FAN) göre, bu yılın Ocak ve Temmuz ayları arasında ülkede toplamda 749 bin hektar ormanlık alan yandı. FAN, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 62 daha fazla ormanlık alanın kül olduğunu bildirdi.

ÇİFTÇİLERİN YABANİ OTLARI YAKMASI SONUCU 

Ülkede genellikle çiftçilerin yabani otlardan kurtularak ekim yapmak amacıyla tarlaları yakması sonucu başlayan orman yangınlarının yüksek sıcaklıklar, kuraklık ve şiddetli rüzgar nedeniyle büyüdüğü düşünülüyor.

Güney Amerika alev alev: Tüm kaynaklar tükendi! ile ilgili etiketler Güney Amerika Orman Yangını Çiftçi bolivya robore

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.