Güney Afrika'da anarşi ve kaos sürüyor: Ölü sayısı 72'ye yükseldi!

Güney Afrika’da eski Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın tutuklanmasının ardından patlak veren anarşide hayatını kaybedenlerin sayısı 72’ye yükseldi. Olaylar artık siyasi değil. Tamamen hırsızlık ve cinayet için sokağa çıkan insanlar ülkeyi kaosa sürüklemiş durumda. Bilanço artıyor.

Güney Afrika’da eski Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın 15 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından başlayan protestolarda bilanço artıyor.

ÜLKE ANARŞİYE TESLİM OLDU

 Kwazu Natal eyaletinden Johannesburg'un da yer aldığı Gauteng eyaletine kadar yayılan protestolar 5’inci gününde devam ediyor.

Polis tarafından yapılan açıklamada, 5 gündür devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının 72’ye yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, "Protestoların başlamasından bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 72'ye yükseldi" denildi.

YAĞMALAR DEVAM EDİYOR

Protestoların patlak vermesi ile yüzlerce yağmacı, Afrika kıtasının en işlek nakliye terminallerinden biri ve önemli bir ithalat-ihracat merkezi olan Durban kentinde depo ve alışveriş merkezlerini bastı.

Yağmacılar, rafları tamamen boşaltarak, elektronik eşya, kıyafet gibi malzemeleri araçlarına yükledi. Bazı yağmacılar ise eşyaları sırtında taşıyarak olay yerinden uzaklaştı.

ORDU SOKAĞA İNDİ AMA İŞE YARAMADI

Polis güçlerinin protestolar ve yağmalar karşısında yetersiz kalması üzerine ordu sokağa inmişti. Şiddet olaylarının yoğun yaşandığı bölgelerde polisi desteklemek için 2 bin 500 asker görevlendirilmişti.

Güney Afrika'da anarşi ve kaos sürüyor: Ölü sayısı 72'ye yükseldi! - Resim : 3

Polis ve askerin sert müdahalelerine rağmen yağmanın önüne geçilemediği görüldü.

ESKİ CUMHURBAŞKANI TUTUKLANINCA OLANLAR OLDU

Güney Afrika'da 2009-2018 yılları arasında cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Jacob Zuma, görevde olduğu dönemdeki yolsuzluklarla ilgili soruşturmada işbirliği yapmayı reddettiği ve mahkemeye itaatsizlik ettiği gerekçesiyle 29 Haziran'da 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Zuma'nın cezasının iptali için yaptığı başvuruyu dün değerlendiren Anayasa Mahkemesi, davanın ileri bir tarihte görülmesine karar vermişti.

Güney Afrika'da anarşi ve kaos sürüyor: Ölü sayısı 72'ye yükseldi! ile ilgili etiketler Güney Afrika protesto kaos anarşi ölü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.