Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir?

Günün ilk ışıkları yeryüzünü renkten renge boyarken nerede olmak isterdiniz? Sabah melteminin estiği bir dağın başında veya ucu bucağı olmayan bir çölde... Hatta yemyeşil bir tepeden denize karşı gün doğumunu izlemek nefes kesici bir deneyim olmaz mıydı?

Gün Doğumu İzlemek İçin Benzersiz Rotalar

Hırkanızı, battaniyenizi alın, termoslara çayı kahveyi doldurun. Birlikte Türkiye’den ve dünyadan en güzel, en romantik gün doğumu manzaralarını seyredebileceğiniz 7 yere doğru yola çıkıyoruz.

En Güzel Gün Doğumu Manzaralarını İzleyebileceğiniz 7 Yer

1. Fuji Dağı

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir?

Japonya’nın simgesi, zirvesi her daim karlı olan Fuji Dağı, dünya üzerinde en güzel gün doğumunu izleyebileceğiniz yer.

Şinto dini için kutsal bir hac merkezi olan bu yanardağ, eşsiz doğası ile Japonya’da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 2

Gün batımı manzaralarının da insanı kendine hayran bıraktığı Fuji Dağı, yıl boyunca milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

Fuji Dağı çevresinde yer alan yükseltilerden ve seyir teraslarından gün doğumunda dağı izlemek ise paha biçilemez anılar biriktirmenizi sağlıyor.

2. Tac Mahal

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 3

Ölümsüz aşkın simgesi Tac Mahal, Babür İmparatoru Şah Cihan’ın eşi Mümtaz Mahal için yaptırdığı anıt mezar.

Zarafetin vücut bulduğu mimarisiyle Hindistan’ın en turistik yerlerinden biri olan Tac Mahal, UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor.

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 4

Bembeyaz yapının üzerinde yer alan eşsiz oymalar ve nakış gibi taş işçiliği güneşin ilk ışıklarıyla bir görsel şölene dönüşüyor.

Agra’da yer alan bu muhteşem yapı, yeryüzünde gün doğumunu izleyebileceğiniz belki de en romantik yerdir.

3. Machu Picchu

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 5

And Dağları’nın zirvesinde 2.430 metreyi bulan yüksekliği ve akıllara ziyan güzelliğiyle Machu Picchu, Latin Amerika’nın en özel noktalarından biri.

Antik bir İnka şehri olan Machu Picchu’nun 15. yüzyıl ortalarında inşa edildiği sanılıyor. Şehrin İspanyol İşgali sonra mı yoksa çiçek hastalığının yayılması nedeniyle mi terk edildiği ise hâlâ tartışılan bir konu.

Bu güzellikte bir şehrin terk edilmesi kulağa üzücü gelse de şehrin güzelliğinin bozulmadan yüzyıllarca korunarak günümüze ulaşması büyük şans.

3 bini aşkın basamak bulunan şehirde bir güneş saati, güneş tapınağı ve mükemmel taş işçiliği ile yapılmış yapılar var.

Güneşle ilgili bu kadar detayın bulunduğu şehri gün doğumunda görmek ise unutulmaz bir tecrübe.

Özellikle şehrin yanı başında yer alan 2700 metre yüksekliğe sahip Huayna Picchu dağından Machu Picchu şehrini ve çevreyi 360 derece izleyebilirsiniz.

Bu panoramik görüntü içinse yaklaşık 2 saat sürecek bir tırmanışı göze almanız gerekiyor.  Ama yolculuğun sonunda göreceğiniz manzaralar, yaşarken görebileceğiniz en güzel görüntülerden biri olduğu için çabanıza değer.

4. Sahra Çölü

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 6

Çöl denince akla ilk olarak güneşin ortalığı yakıp kavurduğu ürkütücü bir manzara gelse de Sahra Çölü, dünyada gün doğumunun en çok yakıştığı yerlerden biri.

Afrika’nın ve aynı zamanda dünyanın en büyük çöllerinden biri olan Sahra Çölü, gün doğumunda mükemmel bir görünüme kavuşuyor.

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 7

Uçsuz bucaksız bu sarı denizin üzerinde gökyüzü giderek aydınlanırken, ışığın gölgeyle mükemmel uyumunu seyretmeye doyamayacaksınız.

Çöldeyken deveye binmeyi, bedevi çadırında konaklamayı hatta mümkünse gece çölde konaklamayı deneyin. Özellikle geceleri bulutsuz gökyüzünde şehrin ışıkları olmadan Samanyolu’nu ve yıldızları seyrederken çöle âşık olmamak işten bile değil.

5. Şeytan Sofrası

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 8

Türkiye’de gün batımının ve gün doğumunun en güzel izlendiği yerleri merak ediyorsanız Şeytan Sofrası’nı görmeniz gerek.

Ayvalık’ta bir tepe olan Şeytan Sofrası hakkında birçok mitolojik efsane bulunsa da burayı ünlü yapan eşsiz gün batımı ve aynı zamanda gün doğumu manzarası.

Şeytan’ın ayak izi olduğuna inanılan su dolu bir çukur nedeniyle bu ismi alan tepeden muhteşem bir Ege Denizi manzarasını seyredebilirsiniz.

Açık havalarda Midilli Adası’nın da gayet net seçildiği Şeytan Sofrası, Ayvalık veya Cunda tatilleri için vazgeçilmez noktalardan biri.

Şeytan Sofrası’nda yer alan seyir terasından harika fotoğraflar çekebilir, burada tertemiz Ege havasını içinize çekebilirsiniz.

Ayvalık tatil planı yapmaya başladıysanız, Ayvalık otobüs bileti fiyatlarına da göz atın.

6. Nemrut Dağı

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 9

Görebileceğiniz en heybetli gün doğumunu yaşamak için dünyanın bir ucuna gitmenize gerek yok.

Adıyaman’da yer alan Nemrut Dağı, muhteşem seyir terası ile doğan güneşin en güzel halini gözler önüne seriyor.

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 10

Birbirinden etkileyici tanrı-kral heykelleri, Kommagene Kralı’nın tümülüsü ve tarih meraklılarının ilgisini çekecek daha birçok tarihi eser, dağın zirvesinde sizi bekliyor.

Eğer gün doğumunu Nemrut’ta seyretmek isterseniz alacakaranlıkta yola çıkmalı ve her gün yenilenen bu eşsiz doğa olayına tanıklık etmelisiniz.

Ancak yolun bir yerine kadar kamyonlarla, minibüslerle çıktıktan sonra biraz uzun bir yürüyüş yapmanız gerekecek.

Yüksekliği ve havanın soğuk olacağını hesaba katarak mutlaka spor ayakkabısı giyin ve üzerinize sizi sıcak tutacak kıyafetler giyin.

Bir de vakit kaybetmeden Adıyaman uçak bileti bakmaya başlayın.

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 11

7. Kapadokya

Yerin altının da üstü kadar zengin olduğu eşsiz bir coğrafya Kapadokya... Eşi benzeri görülmemiş güzellikteki vadileri, peribacaları, yer altı şehirleri enfes lezzetleri...

Kapadokya’ya gitmek için milyon tane sebep sayılabilir. Ancak Kapadokya’nın büyüsünü yaşamak için hayatınızda en az bir kez Kapadokya’da güneşin doğuşunu izlemeniz gerek.

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? - Resim : 12

Kapadokya’da en güzel gün doğumu Âşıklar Vadisi’nde ve en güzel gün batımı manzaraları ise Kızıl Vadi’de izleniyor.

Eğer hava şartları uygunsa gün doğumunda havalanan rengarenk balonlardan birinde yerinizi alın derim. Kapadokya balon turları uygun havalarda yıl boyunca gün doğumunda gerçekleşiyor. Işığın renkten renge boyadığı Kapadokya’yı gökyüzünden seyretmek ise bambaşka bir keyif... 

Yaz kış demeden bu muhteşem gün doğumu manzarasına kendi gözlerinizle tanık olmak için cazip fiyatlarla Nevşehir uçak biletinizi Obilet.com’dan alabilirsiniz.

Güneşin Doğuşu En Güzel Nereden İzlenir? ile ilgili etiketler tatil Türkiye Obilet
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.