Güneş yanığına hangi gıdalar iyi gelir? Yoğurt güneş yanığına iyi gelir mi?

Yaz mevsiminin en çok görülen hastalığı güneş yanığı yine gündemde. Güneş ışınlarına maruz kalan vatandaşlar yanığa ne iyi gelir sorusuna yanıt arıyor. Deniz kenarlarında tatil yapanlar güneş yanığı kaşıntısıyla mücadele ederken hangi gıdaların güneş yanığı kaşıntısına iyi geleceğini araştırıyor. Peki yoğurt güneş yanığına iyi gelir mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Temmuz ayının kavurucu sıcakları güneş yanığına neden oluyor. Deniz kenarlarında, plajlarda güneşlenen vatandaşlar güneş ışınlarına maruz kalıyor. Güneş yanığı kaşıntısı nasıl geçer sorusu merak ediliyor. Peki hangi gıdalar güneş yanığına iyi gelir, yoğurt güneş yanığı kaşıntısına iyi gelir mi? Merak edilen detaylar haberimizde..


GÜNEŞ YANIĞINA HANGİ GIDALAR İYİ GELİR?

Güneşte yanmış cildinize soğuk sütü temiz bir bezle uygulayın. Süt bir protein katmanı oluşturarak güneş yanığının acısını hafifletir.

E vitamini bir antioksidandır ve güneş yanığından kaynaklanan iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Düzenli olarak E vitamini tableti alın. E Vitamini yağı soyulmuş cilde sürülebilir.

Salatalık, doğal antioksidan ve analjezik (ağrı giderici) özelliklere sahiptir. Salatalığı, bir karıştırıcıda ezerek macun haline getirin ve yüz dahil olmak üzere yanıktan etkilenmiş alanlara uygulayın.

Güneş yanığına hangi gıdalar iyi gelir? Yoğurt güneş yanığına iyi gelir mi?

Yulaf ezmesi cildin serinlemesine ve acı hissinin azalmasına yardımcı olur. Bunun için de yarım bardak yulaf ezmesini bir bardak kaynar suya koyup karıştırın. Karışım soğuduktan sonra yanık olan bölgeye uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla temizleyin.

Güneş yanıklarının üzerine elma sirkesi sürülmesi ağrı ve acıyı dindirerek yanmış olan bölgenin nemlendirilmesine ve rahatlamasına yardımcı olur.

Güneş yanıklarında mucizevi besinlerden biri de zeytinyağıdır. Zeytinyağı güneş yanığından kaynaklanan ağrıları ortadan kaldırmak ve cildi yumuşatarak sertleşmesini ve gerilmesini engellemektedir.

GÜNEŞ YANIĞI KAŞINTISINA NE İYİ GELİR?

Güneş yanığı kaşıntısı, yanık oluştuktan 48 saat içinde vücutta oluşan ve genellikle uyutmayan bir rahatsızlıktır. Bu durumda yapılacak en doğru şey çok sıcak bir duş almak olabilir. 

Güneş Yanığı Kaşıntısı diğer tedavilere cevap vermez ve öyle inatçı ve şiddetlidir ki uykusuzluğa, depresyona, agresifliğe ve intihar düşüncelerine neden olabilir.

Doktorunun tavsiye ettikleri dâhil hiçbir tedavi işe yaramazsa bu yöntemi denemeyi tercih edebilirsin. 18 yaşından küçüksen önce ebeveynlerinle konuş. Dayanabileceğin kadar sıcak suyla duş al. Sabun kullanma ya da cildini ovma; sıcak su cildini kurutur ve sabun bunu daha da kötüleştirir.

Kaşıntı azalana kadar aşırı sıcak duşlara devam et (genellikle yaklaşık 2 gün). Sıcak duşun işe yaramasının nedeni, beynin aynı anda sadece tek bir hissi işleyebilmesidir. Suyun sıcaklığı, ağrı sinirlerini harekete geçirir ve bu da kaşıntı hissini azaltır ya da dindirir.

Güneş yanığına hangi gıdalar iyi gelir? Yoğurt güneş yanığına iyi gelir mi? ile ilgili etiketler sağlık güneş yanığı güneş yanığı kaşıntısı nasıl geçer kaşıntı yoğurt
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.