Güneş kendi etrafında döner mi? Güneş döner mi?

Güneş kendi etrafında döner mi? Güneş döner mi sorularının yanıtı haberimizde. Dünyanın Güneş etrafında döndüğü bilinen bir gerçek ancak Güneş hareket eder mi bilinmiyor. İşte Güneş ile ilgili detaylar...

Güneş kendi etrafında döner mi, Güneş hareket eder mi sorularının yanıtı ve detaylar haberimizde...

GÜNEŞ KENDİ ETRAFINDA DÖNER Mİ?

Güneş de aynı diğer yıldızlar gibi hareket etmektedir. Güneşin iki çeşit dönme hareketi vardır.

1 – kendi ekseni etrafında dönme hareketi

2 – Samanyolu galaksisi etrafındaki dönme hareketi Güneşin kendi ekseni etrafındaki dönüşü BATIDAN – DOĞUYA doğrudur. Güneşin dönme hızı kutuplarında ve ekvatorunda farklı farklıdır. Buda güneşin katı halde olmadığını gösterir. Güneş üzerindeki lekelerden güneşin dönüş hızı tespit edilebilir.

Dünya ve Gezegenler Neden Güneş'in Etrafında Döner? - KBT Bilim Sitesi

Güneş ekvatordaki bir dönüşünü 25 günde tamamlarken kutuplarda 34 günde tamamlar. Güneş Samanyolu galaksisinde yaklaşık olarak saniyede 220 km hızla hareket eder. Güneş Samanyolu galaksisindeki bir dönüşünü 250 milyon yılda tamamlar Güneş Samanyolu galaksisinin merkezinden 30 000 ışık yılı uzaklıkta bulunur.

Kaynak:a24.com

 

Güneş kendi etrafında döner mi? Güneş döner mi? ile ilgili etiketler uzay güneş etrafında döner mi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.