Gündoğmuş Belediye Başkanı TOKİ'nin yapacağı köy evlerini överken ölçüyü kaçırdı

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde merkezi tehdit eden yangın nedeniyle 2 bin 100 kişi için tahliye kararı alınırken, alevler saatler süren çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Böyle bir ortamda Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in verdiği röportajda TOKİ'nin evi yananlar için yapacağı evler hakkındaki sözleri tepki topladı. Başkan daha sonra, "Yanlış anlaşıldım" dedi.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine yönelen orman yangını merkezi tehdit etti. Ümütlü Mahallesi ile ilçe girişindeki Senir Mahallesi'ni ve dağlık alanı saran yangına 9 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edildi. Alevler ilçeye yakın noktadaki Bernek Dağı'na da ulaşınca 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. Yangın ilçe merkezine ulaşmadan kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına geçildi.

Diğer yandan 2 bin 100 kişinin tahliyeye hazırlandığı Gündoğmuş'un Belediye Başkanı Mehmet Özeren, bugün verdiği öportajda sarf ettiği sözler büyük tepki topladı.

TOKİ'nin evleri yananlar için yapacağı köy evlerini överken ölçüyü kaçıran Başkan Özeren, "Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli ev yapılacak. Bunu söylemek belki doğru değil ama çok eski evi olanlar keşke bizim de evimiz yansaydı diyecek. Onlara devletin teselli hibesi çok fazla" dedi.

BAŞKAN ÖZEREN: YANLIŞ ANLAŞILDIM

Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren, sosyal medyada yer alan açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyledi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Başkan Özeren şunları ifade etti:

"Bugün tamamen iyi niyetimle yapmış olduğum açıklamanın yanlış anlaşılması bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan olağanüstü afetten dolayı devletimizin bundan önce olduğu gibi evi yanan mağdur vatandaşların yanında olduğunu belirtmek istedim. Açıklamam yanlış anlaşıldı ve çarpıtıldı. Devletimiz şüphesiz tüm yaraları sararak mağduriyetleri giderecektir. Yangında zarar gören vatandaşlarımızın garantörü Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde devletimizdir. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun. Niyetim halistir ve devlet milletinin yanındadır."

Gündoğmuş Belediye Başkanı TOKİ'nin yapacağı köy evlerini överken ölçüyü kaçırdı ile ilgili etiketler Antalya Gündoğmuş Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.