Gündemi sarsacak iddia: Rusya S-400'leri kapattı

İsrail basını, dünya gündeminde uzun süre yankılanacak bir iddia dile getirdi. Medyada yer alan bir haberde, Rusya'nın Suriye'de konuşlandırdığı S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerini devre dışı bıraktığı öne sürüldü.

İsrail basını Rusya ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Habertürk'te yer alan habere göre; Rusya, Suriye'deki askeri üslerine konuşlandırdığı S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerinin tamamını devre dışı bıraktı. 

İsrailli Debka sitesi, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Hmeymim Hava Üssü'nde bulunan S-400'lerin "sessiz sedasız" devre dışı bırakıldığını öne sürdü.

Debka, yaklaşık 3 ay önce de Masyaf'taki Rus üssünde bulunan S-400'lerin devre dışı bırakıldıklarını duyurmuştu.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Haberde Rusya'nın S-400'leri "kapama" kararının ardında çeşitli nedenler olabileceği yorumu yapıldı. Site, kapama kararının mali nedenlerle alınmış olabileceği belirtilirken, kararın bahsi geçen hava savunma sistemlerinin tahliyesine hazırlık anlamına gelebileceği de vurgulandı. Haberde en dikkat çeken "çekme iddiası" ise pazarlama taktiği olabileceği. Rusya'nın S-400'leri yabancı ülkelere ihraç edebilmek için Suriye'de "görücüye çıkarttığı", kampanyasında başarılı olunca da sistemleri kapatma kararı aldığı iddiasına da yer verildi.

MOSKOVA SESSİZ

Moskova yönetimi iddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Debka, bu hafta Rusya'nın Suriye'deki iç savaşa "müdahale ettiği" 2015 yılından bu yana ilk kez bir Amerikan B-52 bombardıman uçağının Hmeymim Üssü yakınlarında uçtuğunu hatırlattı. Siteye göre ABD'nin bu hamlesinin arkasında, S-400'lerin "devre dışı" kalıp kalmadığını kontrol etmek yatıyor.

Amerikan Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz haftalarda Kaliningrad'ta da benzer bir hamleye imza atmıştı.

Gündemi sarsacak iddia: Rusya S-400'leri kapattı ile ilgili etiketler Rusya İsrail S-400
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.