Gündemi sarsacak iddia: CIA Direktörü Taliban lideriyle görüştü

ABD basınından gündemi sarsacak flaş bir iddia geldi. Washington Post gazetesinin haberine göre, CIA Direktörü William Burns, Taliban lideri Ghani Baradar ile Kabil'de gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Ortaya çıkan iddia resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı.

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü fiilen ele geçirmesi sonrası ABD'nin ve diğer ülkelerin çekilme süreci devam ediyor. Taliban'ın Batı ülkelerine 31 Ağustos'a kadar verdiği sürenin dolmasına sayılı günler kala flaş bir iddia ortaya atıldı.

Washington Post gazetesinin haberine göre, CIA Direktörü William Burns Taliban lideri Abdul Ghani Baradar ile Kabil'de gizli bir görüşme gerçekleştirdi.

Washington yönetimine yakın iki kaynağa dayandırılan haberde, söz konusu görüşmenin Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından en üst düzeyde gerçekleşen yüz yüze görüşme olduğunun altı çizildi. Öte yandan görüşmenin detayları belirsizliğini koruyor.

TALİBAN'IN VERDİĞİ SÜRE 31 AĞUSTOS'TA DOLUYOR

CIA Direktörü Burns ile Taliban lideri Baradar arasında yapıldığı iddia edilen görüşmenin başta ABD olmak üzere Batı ülkelerinin çekilme sürecinin ortasında gerçekleşmesi dikkat çekti. Taliban, ülkeden çekilme süreçlerinin 31 Ağustos'a kadar tamamlanması için süre vermişti.

Gündemi sarsacak iddia: CIA Direktörü Taliban lideriyle görüştü ile ilgili etiketler Taliban ABD Afganistan CIA görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.