'Günde tahminen 10 bin vaka var!'

Koronavirüs salgınında hasta-vaka tartışması sürerken, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan korkutan bir açıklama geldi. Vaka sayısını bulmak için hasta sayısının en az 5 ile çarpılması gerektiğini söyleyen Ceyhan, "Bu hesaba göre günlük tahminen 10 bin vaka var" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs günlük vaka sayılarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin'e konuşan Prof. Dr. Ceyhan, vaka sayılarını bulabilmek için hasta sayısının en az 5 ile çarpılması gerektiğini söyledi.

Ceyhan, bu hesaba göre günlük tahminen 10 bin vaka olabileceğini belirtti.

 'Günde tahminen 10 bin vaka var!'

VAKA VE HASTA AYRIMI NEDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada test sonucu pozitif çıkanların 'vaka' olduğunu, herhangi bir belirtisi olup tedavi altına alınanların ise 'hasta' olarak kabul edildiğini belirtmişti.

'Günde tahminen 10 bin vaka var!' ile ilgili etiketler hasta vaka mehmet ceyhan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.