İdlibli Hüseyin'in yardımına koştular

Suriye'nin İdlib şehrinde günde 3 liraya çalışıp, ailesine ekmek götürmeye çalışan Hüseyin isimli çocuk sosyal medyanın gündemine oturdu. Herkesi hüzne boğan konuşmasıyla izleyenleri duygulandıran Hüseyin'e çok sayıda yardımsever ve AFAD ulaştı.

Suriye'nin İdlib kentinde naylon satarak günde 3 TL'ye çalışıp ailesine bakan minik Hüseyin bu sabah sosyal medyada gündem olmuştu.

Duygulandıran konuşmasıyla izleyenleri hüzne boğan Hüseyin'e çok sayıda hayırsever yardımda bulundu.

VİDEOSUYLA DUYGULANDIRMIŞTI

Naylon satarak ailesine bakan ve ''Nasip olursa 2 kilo patates alıp Peygamber Efendimizin ruhuna dağıtacağım'' sözüyle duygulandıran Hüseyin bu konuşmasıyla sosyal medyada gündem olmuştu.

Öte yandan Hüseyin'in, AFAD ile İdlib'de faaliyet gösteren gönüllü platformlar tarafından çadırdan alınıp sınır hattındaki Akrabat Köyü'nde kiralık bir eve yerleştirildiği bildirildi.

Ayrıca Emgergency Response Team ve gönüllü platformlar ev inşasına da başladı.

Birkaç ay sonra kendi tapulu evlerine yerleşecekler.

Aynı zamanda Akrabat köyünde okula yazdırıldı. Ailesine aylık 200 dolar da platformlar tarafından yardım verilecek.

İdlibli Hüseyin'in yardımına koştular

İdlibli Hüseyin'in yardımına koştular ile ilgili etiketler İdlib Suriye AFAD Okul patates ekmek Hüseyin 3 TL

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.