Günbegün nasıl yazılır? Gün be gün mü, günbegün mü TDK?

Gündelik dilde kullandığımmız bazı kelimelerin yazılışında en çok merak edilen konu kelimeinin bitişik mi ayrı mı yazıldığıdır. Güncel sözlük sitelerinde sıklıkla sorgulanan günbegün kelimesi de bunlardan biridir. Peki günbegün nasıl yazılır? Gün be gün nasıl yazılır?

Günbegün nasıl yazılır? Gün be gün mü, günbegün mü TDK?

Türkçe'de iki sözcüğün bir araya gelmesiyle oluşan birleşik kelimeler bazen yazımları konusunda tartışmalara neden olabiliyor. Ancak bu kelimeyi bir şekilde kullanmak isteyenler öncelikle kelimeinin ayrı mı, bitişik mi yazıldığı konusunda emin olmak istiyorlar. Günbegün nasıl yazılır? Günbegün mü gün be gün mü?

Günbegün, gün aşırı anlamına gelmektedir. Günden güne demektir.

Günbegün kelimesinin doğru yazılışı hakkında araştırma yapanlar için biz de kelimenin doğru yazılışını araştırdık. Buna göre günbegün kelimesi, birleşik yazılmaktadır. Yani Günbegün şeklinde olmalıdır.

günbe gün (Yanlış kullanım)
günbegün (Doğru kullanım)

Cümle içinde kullanımı:

“Hastalığı günbegün daha iyiye gidiyor.”

Günbegün nasıl yazılır? Gün be gün mü, günbegün mü TDK? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu günbegün nasıl yazılır günden güne ne anlama gelir gün be gün
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.