Gün Yapanlar Dikkat! Farkınızı Ortaya Bu Tarifle Çıkarın! Garnitürlü Patates Çanakları Tarifi

Garnitürlü patates çanakları herkes tarafından pek bilinen bir tat olmasa da oldukça fazla seveni de vardır. Garnitürlü patates çanakları hem estetik açıdan hem de lezzet bakımından oldukça güzel bir atıştırmalıktır.

Garnitürlü patates çanakları herkes tarafından pek bilinen bir tat olmasa da oldukça fazla seveni de vardır. Garnitürlü patates çanakları hem estetik açıdan hem de lezzet bakımından oldukça güzel bir atıştırmalıktır. Patatesli garnitür çanakları özel misafirleriniz için oldukça değişik bir atıştırmalık olup herkes tarafından çok beğenilecektir.

Gün Yapanlar Dikkat! Farkınızı Ortaya Bu Tarifle Çıkarın! Garnitürlü Patates Çanakları Tarifi

Malzeme Listesi  

Garnitürlü patates çanakları yapımı için

  • Bir kavanoz garnitür
  • Yoğurt
  • Mayonez
  • Patates
  • Biraz yeşillik
  • Baharatlar

Gün Yapanlar Dikkat! Farkınızı Ortaya Bu Tarifle Çıkarın! Garnitürlü Patates Çanakları Tarifi - Resim : 2

Yapılışı

Garnitürlü patates çanakları için;

  • Öncelikle altı yedi adet patatesi yıkayıp tencereye sıcak su ile koyarak haşlamaya bırakılır. Haşlanan patatesler ocaktan alındıktan sonra biraz soğumaya bırakılır. Soğuyan patatesler çatal yardımı ile iyice parçalanana kadar ezilir. Ezilen patatesler daha sonra dolaba bırakılarak dinlenmesi sağlanır.
  • Patatesler dolapta beklerken bir kaba yağ konulur ve erimeye bırakılır. Daha sonra orta boy bir soğanı ince ve küçük şekillerde doğrayarak pembeleşene kadar kızartılır. İsteğe bağlı olarak garnitürlü patates çanaklarına renk katmak isteyenler bir miktar salça koyabilirler.
  • Yapılan bu sos dolaptan çıkarılan patateslerin üzerine eklenir ve birbiri ile karışmaları sağlanır. Konulan salçanın sayesinde patatesler pembemsi renk alır ve estetik bir görüntü verir.
  • Daha sonra bu patates karışımının içine yine isteğe bağlı olarak maydanoz dereotu gibi yeşillikler doğranarak eklenir ve pul biber karabiber kimyon gibi baharatlar ile tat verilir. Eklenen yeşillikler ve baharatlarında patates ile karışımı yapılır ve şeklini vermeye geçilir.
  • Garnitürlü patates çanaklarına adından da anlaşılacağı üzere çanak halinde şekiller verilir. Patateslerin hepsine çanak halinde şekil verme işlemi son bulduğu zaman çanakların içine konulacak garnitürlü sos hazırlanır.
  • Yoğurt mayonez ve garnitür bir kaba alınır ve karıştırılır. Bu yapılan sos daha sonra hazırlanan çanaklara aldığı kadar konulur ve garnitürlü patates yapılmış olur.

 Gün Yapanlar Dikkat! Farkınızı Ortaya Bu Tarifle Çıkarın! Garnitürlü Patates Çanakları Tarifi - Resim : 3

Gün Yapanlar Dikkat! Farkınızı Ortaya Bu Tarifle Çıkarın! Garnitürlü Patates Çanakları Tarifi ile ilgili etiketler tatlı
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.