'Cinsel istismar' iddialarının odağındaki isimden açıklama

Türkiye'nin gündemini sarsan ve sorumlularının hak ettiği cezayı alması için girişimlerde bulunulan 'cinsel istismar' iddialarının odağındaki isim Gümüşel, “Tekrar ifade etmemiz gerekirse bu haber tamamen iddiadan ibarettir." savunması yaptı.

Küçük yaşta bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığı iddialarının odağında olan Yusuf Ziya Gümüşel yazılı açıklamada bulundu.

Ülkenin gündemine oturan ve lanetlenen 'istismar' olayının bir an önce açıklığa kavuşturulması için yapılan girişimlerin ardından eleştirilerin odağındaki isimden 'savunma' açıklaması geldi.

"TEZGAHLANMIŞ PROJENİN ÜRÜNÜ"

Basına sızan ve toplumsal infiale yol açan 'cinsel istismar' iddialarına karşı kendini savunan Gümüşel, BirGün Gazetesi tarafından öne sürülen ‘cinsel istismar’ haberinin şahsı ve ailesini hedef gösterdiğini iddia ederek, “03.12.2022 tarihinde BirGün gazete ve internet sitesinde Timur Soykan imzasıyla yayımlanan haber, şahsımı ve ailemizi hedef göstererek yargılanması başlamamış bir davadaki yalan iddiaları yayımlayarak bunun üzerinden İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgahlanmış bir projenin ürünüdür.” ifadelerini kullandı.

"MAHKEME KARARI GİBİ SUNULMASI MASUMİYET KARİNESİNİN İHLALİ"

İddiaların hedefindeki kızın İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşda evlendiğini ve ailesi ile başka kişilerin konu hakkında baskıda bulunmadığını ileri süren Gümüşel, “Son yıllarda ailevi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız bir takım yapıların etkisine girerek, eşinden evinden ayrılmış, bir başka yerde yaşamaya başlamış ve 12.10.2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır. Bu süreçte kızımız etkisinde olduğu yapıların yönlendirmesiyle habere konu dil ve mahiyette bir takım iddialara ile suç duyurusunda bulunmuş olup hazırlanan iddianamenin mahkeme kararı gibi sunulması masumiyet karinesinin ihlalidir.” dedi.

"HABER İDDİADAN İBARETTİR"

Gümüşel açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Tekrar ifade etmemiz gerekirse bu haber tamamen iddiadan ibarettir.

Mahkeme süreci devam etmektedir ve iddia edilen konuların aksine deliller mahkemeye sunulmuş olup, yargılama sürecinde tüm gerçekler açıklığa kavuşacaktır.

'Cinsel istismar' iddialarının odağındaki isimden açıklama - Resim : 3

Biz iki seneden beridir kızımızın ve torunumuzun sıkıntılarının üzüntüsünü yaşarken, böyle meşum bir vaziyette üzüntümüzün suistimal edilerek camiamızın hedef haline getirilmesi ayrı bir kahır sebebi olmuştur.

"YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

Şahsımıza ve ailemize süreci devam eden bir davanın iddianamesi üzerinden yalan, iftira atan ve hakarette bulunan kişi ve kurumlar hakkında tüm yasal yollara başvuracağımızı ifade etmek isteriz.

Sürecin akışı içinde mahkemelerimizin hakikati ortaya çıkartacağı noktasındaki inancımız tamdır.””

'Cinsel istismar' iddialarının odağındaki isimden açıklama ile ilgili etiketler Yusuf Ziya Gümüşel cemaat tarikat cinsel istismar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.