Gümülcine Müftüsü Şerif'e haksız dava: Sünnet etkinliğine gittiği için 'Makam gaspı' iddiası var

Gümülcine Müftülüğü görevini 31 yıldır yapan ibrahim Şerif'e Yunanistan'ın yaptığı baskılara bir yenisi daha eklendi. Şerif, 5 yıl önce bir sünnet etkinliğine katıldığı için 'Makam gaspı' iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Selanik'te görülen dava aralık ayına ertelendi.

Yunanistan'da Batı Trakya Türklerinin önemli kanaat önderlerinden Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif hakim karşısına çıktı. Şerif'e bir sünnet etkinliğine katıldığı için 'Makam gaspı' gerekçesiyle açılan davanın duruşması aralık ayına ertelendi. Ceza Mahkemesinde yapılması gereken dava, iddia makamı şahidinin mahkemede bulunmaması nedeniyle 8 Aralık 2021 tarihine ertelendi.

Bu arada, duruşmayı takip etmek üzere Türkiye’den 20 kişilik bir heyet mahkemede hazır bulundu. “Makam gaspı” suçlamasıyla yargılanan İbrahim Şerif’in davasını izlemek üzere Selanik'e gelen heyet, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz başkanlığında akademisyen ve hukukçulardan oluştu.

"ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN" DİYEREK DUYURMUŞTU

Gümülcine Müftüsü Şerif, kendisine haksız şekilde açılan davayı Twitter hesabından duyurmuştu. Şerif, geçen ay yaptığı açıklamada "Beş yıl önce Alankuyulu kardeşlerimizin tertip ettiği toplu sünnet Mevlid'ine katılmamız makam gaspı kabul edilerek ,mahkeme olmak üzere 7-10 -2021 tarihinde Selanik Bidayet mahkemesine davet edildik. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullanmıştı.

SUDAN SEBEPLERLE DAVALAR AÇILDI

Yunanistan, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif‘e, göreve geldiği günden bu yana sudan sebeplerde dava açıldı. Kendini Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmaya adayan Şerif’e 31 yılda çeşitli bahanelerle 8 dava açıldı. Şerif, “Papaz, haham dini kıyafetleriyle gezerken ben cübbemle gezemiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Gümülcine Müftüsü Şerif'e haksız dava: Sünnet etkinliğine gittiği için 'Makam gaspı' iddiası var ile ilgili etiketler Yunanistan dava sünnet ibrahim şerif selanik gümülcine müftüsü yetki gaspı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.