Gümrük vergisi ve ceza borçlarını sorgulama sistemi kullanıma sunuldu

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre gümrük ile ilgili vergi ve cezalar artık gümrük idarelerine başvurmaya gerek kalmadan internet üzerinden öğrenilebilecek.

Bakanlığın yaptığı duyuruda gümrük işlemlerini dijitalleştirme yoluna gidildiği aktarılırken bürokrasi ve kırtasiye işlemlerine önceki kadar gerek duyulmayacağı belirtildi. Gümrük vergileri, Türkiye’nin tüm vergi gelirlerinin yaklaşık dörtte birini oluşturuyor.

Kullanıma sunulan sistem sayesinde vatandaşlar ve firmalar, gerçekleştirdikleri gümrük işlemleri sırasında ve sonrasında tespit edilen vergi ve cezaları elektronik ortamda toplu olarak sorgulayabilecek. Bilgiye ulaşımın kolaylaştırıldığı sistem ile beraber bürokratik süreç önemli ölçüde azalmış olacak.

VERGİ NUMARASI İLE DETAYLI BORÇ SORGUSU

Sisteme erişim, bakanlığın internet adresinin uygulamalar alanında yer alan "Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sistemi" bağlantısı yoluyla sağlanırken, e-devlet şifresi ile kullanıcılar borç bilgilerine ulaşabilecek.

Ayrıca sistem üzerinden vergi numarası yoluyla gümrük beyannameleri ile beraber ek tahakkuk ve ceza kararları uyarınca tahakkuk edilmesine rağmen ödenmemiş borçlara ilişkin bilgiler de sorgulanabilecek.

Gümrük vergisi ve ceza borçlarını sorgulama sistemi kullanıma sunuldu ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı gümrük vergileri dijitalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.