Gümrük vergisi düşürüldü mü? Hangi araçlar ucuzladı?

Gümrük vergisi düşürüldü mü? ABD'den ithal edilecek olan arabaların gümrük vergilerinde büyük bir indirime gidildi. Yarı yarıya azalan gümrük vergisiyle birlikte birçok araç önemli oranda ucuzlarken, araba almak isteyen vatandaşlara büyük bir şans doğmuş oldu. İnternette ise gümrük vergisi düşürüldü mü, hangi araçların vergisi düştü gibi sorulara yanıt aranıyor. İşte konu hakkında tüm detaylar. Peki gümrük vergisi düşürüldü mü? Gümrük vergisi kaça düştü? İşte yanıtı...

Gümrük vergisi düşürüldü mü? Türkiye, ABD’ye karşı bazı ürünlerde uyguladığı ek gümrük vergisini kaldırdı. Plastik, alkol, ağaç ürünleri, otomotiv gibi birçok alanda gümrük vergileri yarı yarıya indirildi. Vatandaşları en çok heyecanlandıran ise ABD'den ithal edilecek olan arabaların gümrük vergisinin düşürülmesi oldu. Yaklaşık bir yıl önce getirilen ek vergilerden vazgeçilmesiyle birlikte araç alacaklara büyük kolaylık sağlanmış oldu. Peki gümrük vergisi düşürüldü mü? Hangi araçların vergisi düştü? Gümrük vergisi kaça düştü? İşte yanıtı...

GÜMRÜK VERGİSİ DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?

Türkiye, ABD’ye karşı bazı ürünlerde uyguladığı ek gümrük vergisini kaldırdı. Plastik, alkol, ağaç ürünleri, otomotiv gibi birçok alanda gümrük vergileri yarı yarıya indirildi.
Yaklaşık bir yıl önce getirilen ek vergilerden vazgeçilmesiyle birlikte otomobil fiyatlarında da yüzde 60 oranında gerileme oluştu.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre ABD’de üretilen ve ithal edilen otomobillerden bugüne kadar yüzde 120 oranında vergi alınıyordu.

Cumhurbaşkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımladığı kararla birlikte bazı arabalarda yüzde 60 oranında vergi düştü ve fiyatı da bu nedenle gerilemiş oldu.

İŞTE VERGİSİ YÜZDE 60 ORANINDA DÜŞEN OTOMOBİLLER

Jeep Grand Cherokee
Jeep Wrangler
Ford Mustang
BMW X3
BMW X4
BMW X5
BMW X6
Volvo S60

Gümrük vergisi düşürüldü mü? Hangi araçlar ucuzladı? ile ilgili etiketler Türkiye ABD vergi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.