Gülsüm Khalilova kimdir? Gazeteci Gülsüm Khalilova nereli, Türk mü?

Kırımlı gazeteci olan Gülsüm Khalilova, Başkent Kiev’den yaptığı canlı yayında tüm dünyaya seslenerek sessiz kalınmasından yakındı. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan Gülsüm Khalilova kimdir sorusuna yanıt arandı.

Son olarak dün sabah saatlerinde Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesi ile savaş resmen başlarken Ukrayna’nın birçok şehrinde bombalar patladı ve füze saldırıları gerçekleştirildi. Başkent Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilan edilirken ülke genelinde ise sıkıyönetim ve seferberlik kararı alındı.

Sıcak çatışmanın içerisinde seslenen ve bölgede son duruma dikkat çeken gazeteci Gülsüm Khalilova, "Savaşın içinden herkese merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur. Çünkü başkent Kiev sürekli vuruluyor. 21. yüzyılda 1942 yılının karanlığını yaşıyoruz. Biz buradayız, çalışmaya devam ediyoruz. Korkarak yaşamaktansa, şereflice ölmek daha güzeldir." dedi.

Gülsüm Khalilova kimdir? Gazeteci Gülsüm Khalilova nereli, Türk mü?

Gülsüm Khalilova Kimdir?

Kırımlı bir Türk kızı olan Gülsüm, kendi deyişiyle kendini 7 yıldır Rus işgali altındaki anavatanı Kırım’a adamış cesur bir gazeteci ve ATR kanalı muhabiridir.

Kırım Tatarlarının sesi olan ATR’nin kapanması sonrasında tüm yayınlarını kendi hesabı üzerinden gerçekleştirmeye başlayan Gülsüm Khalilova, Donbass‘ın Rus ordusu tarafından işgalini sosyal medya hesaplarından paylaşmakta.

Şu sıralar ise Ukrayna savaşında yine yerinden yayınlar yapan cesur gazeteci Khalilova, “savaşta zenginler kaçar, fakirler ölür; barıştaysa vatan onlarındır” sözleri resmen yürekleri parçaladı.

Gülsüm Khalilova kimdir? Gazeteci Gülsüm Khalilova nereli, Türk mü? ile ilgili etiketler Gulsum Khalilova
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.