Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

Daha önce verdiği konserinde İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle, hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen, 21 Ekim günü ilk kez hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme Gülşen’in yurt dışına çıkma şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına karar vermişti. Mahkeme kararına itirazda bulunan Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Şarkıcı Gülşen’in, İmam Hatiplilere yönelik 30 Nisan'daki bir konserinde “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki sözleri nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına 21 Ekim günü başlandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Mahkeme, sanık Gülşen Çolakoğlu'nun imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme Gülşen’in yurt dışına çıkma şeklindeki adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek duruşmalardan vareste (mahkeme salonunda hazır bulunmaktan muaf) tutulmasına hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

YURT DIŞI YASAĞINA İTİRAZ ETTİ

Gülşen'in avukatı Emek Emre, yurt dışı yasağının devamı yönündeki mahkeme kararına itirazda bulundu. Üst mahkemeye gönderilmek üzere duruşmanın görüldüğü İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, yurt dışı yasağının devamı yönündeki kararın haksız ve hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Dilekçede, "Yurt dışına çıkamam suretiyle uygulanan adli kontrol tedbiri isnat edilen suç ve alınması muhtemel ceza bakımından ölçülülük ilkesi ile bağdaşmamıştır. Ayrıca adli kontrol tedbirinin, seyahat hürriyetini bağlamanın yanı sıra annelik sorumluluklarını da ifa etmesini engellemektedir. Oğlu 3 yıldır İspanya'da eğitimine devam etmektedir. Yurt dışı yasağı nedeniyle küçük Azur annesinden, müvekkil de oğlundan hukuksuz şekilde mahrum bırakılmaktadır. Müvekkil evladına ne diyeceğini bilemez durumdadır" denildi.

 

250 BİN TL KEFALETLE YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILDI

Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı. Gülşen Çolakoğlu'nun yurt dışı yasağı 250 bin TL'lik güvence miktarı yatırması karşılığında kaldırıldı.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan'daki konserinde “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gülşen'in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak soruşturma çerçevesinde Gülşen önce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti daha sonra karara yapılan itiraz dilekçesinin de kabul edilmesiyle birlikte ‘konutu terk etmeme' şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle Gülşen Çolakoğlu'nun, avukatının yeniden itirazı üzerine, 'konutu terk etmeme' şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verilmişti. Mahkeme tarafından verilen kararda ayrıca ev hapsi kaldırılan şarkıcının 'yurt dışına çıkış yasağı' ile her perşembe günü 'imza atma' şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına da hükmedilmişti.

Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı ile ilgili etiketler Gülşen
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.