Gülistan Doku'nun akibetini bu son kare çözecek!

Tunceli’de kaybolan ve 196 günden beri kendisinden haber alınmayan Gülistan Doku’nun dosyası İstanbul’da incelenmeye başlandı. Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtulan, ”Biz bu olayı kesin olarak aydınlatacağız ve raporu mahkemeye sunacağız.” diye konuştu. Sarı Saltuk Köprüsü’nde son görüntüsü kaydedilen genç kızın akibetini kriminal büro çözecek.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Tunceli’de,erkek arkadaşı ile telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'yu bulmak için özel ekip kuruldu.

GÜLİSTAN DOKU TAM 196 GÜNDÜR YOK

Gülistan Doku’nun kaybolmasından sonra, ailesinin polise ve savcılığa müraacatından sonra başlatılan soruşturmada son aşamaya gelindi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp öğrenci Gülistan Doku’nun akibetinin bulunması için dosyayı İstanbul’da bulunan Ulusal Kriminal Büro’ya gönderdi.

KURTULAN: BİZ BU OLAYI KESİN OLARAK ÇÖZECEĞİZ!

Ulusal Kriminal Büro direktörü Uğur Kurtulan konuyla ilgili olarak, ”Henüz inceleme aşamasındayız. Bu konuda bilgi kesinlikle bilgi veremeyiz. Ancak, kısa sürede biz bu olayı kesin olarak aydınlatacağız ve raporu mahkemeye sunacağız. Savcıların Ulusal Kriminal Büro'dan araştırılmasını istediği noktalar, detaylı bir şekilde incelenip Cumhuriyet Savcılığına bildirilecek." diye konuştu.

SON GÖRÜNTÜ DOSYADA

Gülistan Doku'nun akibetini bu son kare çözecek!

Gülistan Doku’nun son görüntüsü, Sarı Saltuk Köprüsü’nde kaydedilmişti. Genç kızın kaybolmadı ile ilgili olarak, bu son görüntülerin olayı aydınlatacağı ifade ediliyor.

GÜLİSTAN DOKU OLAYI NASIL MEYDANA GELDİ?

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak ortadan kayboldu. Doku'nun ailesi kızlarından haber alamayınca durumu 6 Ocak'ta Tunceli İl Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. İhbar üzerine polis ekipleri Doku'nun bulunması için arkadaşlarının bilgisine başvurdu. Arama çalışması başlatan ekipler kent genelindeki MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı. 

7 Ocak'ta Gülistan Doku'nun bulunması için başlatılan çalışmalar genişletildi. Arama çalışmalarının 7 Ocak'taki bölümüne Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinin yanı sıra bu kurumun talebi üzerine Elazığ'dan kente gelen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlardan oluşan "kurbağa adam" ekibi ve Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) gönüllülerinden oluşan 70 kişilik ekip katıldı. 

Tunceli’nin Aktuluk Mahallesi ile Atatürk Mahallesi arasındaki Uzunçayır Baraj Gölü'nün 5 kilometrelik kesiminde havadan drone'la sudan da dalgıçlarla aramalar yapıldı.  Ayrıca baraj gölüne su sağlayan Dinar Deresi bölgesinde yine ekipler ve gönüllülerce aramalar gerçekleştirildi.  Aramalarda Doku'ya ait bir ize rastlanmadı.

Gülistan Doku'nun akibetini bu son kare çözecek! - Resim : 2

ERKEK ARKADAŞI İLE TARTIŞMIŞ!

8 Ocak'ta çalışmalara, 60 kişi katıldı. Çalışmalarını Uzunçayır Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde yoğunlaştıran ekiplere, jandarma da drone ve dedektör köpek desteği sağladı. Gülistan Doku'nun Diyarbakır'dan gelen aile bireylerinden dayısı Mehmet Nurkan, gazetecilere yaptığı Nurkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin kaybolmadan bir gün önce erkek arkadaşıyla tartıştığını ve ardından kaldığı öğrenci yurduna gitmediğini öğrendiklerini söyledi. Bunun üzerine endişelendiklerini ifade eden Nurkan, "Bütün Tunceli arama çalışmaları için seferber. Polis, jandarma şu an herkes bulunması için elinden geleni yapıyor. Gün geçtikçe bizim de endişemiz artıyor. Herkes dua etsin, inşallah sağ salim kızımızı buluruz. Tek dileğimiz budur." demişti.

AİLENİN AVUKATI ÇİMEN SORUŞTURMADAN ŞİKAYET ETMİŞTİ!

Öteyandan kayıp genç kız,Gülistan Doku’nun aile avukatı Ali Çimen, yürütülen soruşturmanın seyrine ilişkin Cumhuriyet Gazetesi’nd değerlendirmelerde bulunmuştu. Doku’nun kaybolmasından 5 gün sonra 10 Ocak’ta Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın bir numaralı şüphelisi Zainal Abarakov ve ailesiyle ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılmadığını aktaran Çimen, soruşturmadaki eksikler, çelişkiler, karartılan deliller ve oluşturulan sahte delillere ilişkin dikkat çekici bilgiler vermişti.

DOKU SORUŞTURMASI NASIL İLERLİYOR?

Avukat Ali Çimen, yaptığı konuşmasında,kayıp vakalarında şüpheliye ulaşmak için bazı kriterlerin olduğunu, ancak Doku soruşturmasında, bu kriterlere uyulmadığını kaydetmişti. Kayıp soruşturmalarında öncelikle kayıp olan kişinin eşi, nişanlısı ve sevgilisi gibi birinci derece yakınlarının sorgulandığını belirten Çimen, “İşte bu sorunun cevabı Zainal Abarakov’u işaret ediyor. Yine böyle vakalarda ‘husumetli olduğu biri var mı?’ diye bakılır. Bu sorunun cevabı yine Zainal Abarakov’ı gösteriyor. Bir diğer kriter ise zamana bakılır. Kayıp olan kişi en son nerede görüldü? Bu sorunun yanıtı da Zainal Abarakov’dur. Tüm bu kriterler aynı kişiyi gösterdiği için ilk aşamada tutuklanması gerekiyordu. Bu karar için geç kalındı. Aslında 48 saat zaman dilimi kayıp olan kişinin artık canlı olmadığını ya da zorda olduğunu gösteriyor. Ancak savcılık ‘cinayet’ demek için bir cesede ulaşamadığını söylüyor, oysa artık kritik bir aşamadayız. Savcının şüpheliyi gözaltına aldırıp sorgulatması gerekirdi. Şüpheli ile ilgili hiçbir işlem yapılmadan öylece bırakılıyor” demişti.

Gülistan Doku'nun akibetini bu son kare çözecek! ile ilgili etiketler kayıp cinayet Gülistan Doku akibet
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.