Gülistan Doku nerede? Üvey baba konuştu: Kamera kayıtları elimizde

Tunceli'de 11 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun erkek arkadaşından şüpheleniliyordu. Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarok'un üvey babası, E.Y, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Gülistan’ın kaybolduğu gün Zaynal’in kafede olduğu, oradan eve gittiğine dair elimizde kamera kayıtları var” dedi

Tunceli’de 11 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu (21) arama çalışmaları sürüyor. Genç kızın kaybolmasından bir gün önce, Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarok (23) ile ailesinin evinde tartıştığı iddia edilmişti.

Abarok’un üvey babası polis memuru E.Y., Milliyet’e yaptığı açıklamada “Gülistan’ın kaybolduğu gün Zaynal’in kafede olduğu, oradan eve ve daha sonra da spor salonuna gittiğine dair kamera kayıtları var. Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili bizim uzaktan yakından herhangi alakamız yok” dedi. E.Y., şunları söyledi:

“O kadar fazla yazılan şey oldu ki, biz sessiz kaldıkça insanlar bizim suçlu olduğumuzu düşünüyor. Gülistan ve Zaynal 8-7 ay çıktılar. Yaklaşık iki ay önce de ayrıldırlar. Olaydan bir gün önce yani cumartesi akşamı kapımız çaldı, gelen Gülistan’dı. Zaynal’ı sormuş kızıma, kızım da evde olmadığını söylemiş ve hemen içeri girmeden gitmiş. Eşim, kızıma kimin geldiğini sorunca Gülistan’ın olduğunu söyledi. Eşim de hemen Gülistan’ı aramış ve Gülistan apartmanın merdivenlerinde otuyormuş. Eşimin aramasının üzerine Gülistan eve gelip, Zaynal’ı evde bekledi. Zaynal eve geldikten sonra da odaya girip bir süre konuştular hatta eşim onlara çay ve meyve servisi yaptı, bir sorun yoktu.

Gülistan Doku nerede? Üvey baba konuştu: Kamera kayıtları elimizde

‘YOLDA TARTIŞMIŞLAR’

Gülistan yurda gideceği sırada da yalnız gitmesin diye Zaynal’a Gülistan’ı bırakmasını söyledim. Benim aracımla Gülistan’ı bırakırken yolda durmuşlar ve tartışmışlar ama darp falan yok.

Gülistan’ın kaybolduğu gün Zaynal’in kafede olduğu, oradan eve ve daha sonra da spor salonuna gittiğine dair kamera kayıtları var. Gülistan kaybolduktan sonra herkes Zaynal’ı suçlayınca ve Gülistan’ın da ailesinin Diyarbakır’dan geldiğini öğrenince sıkıntı yaparlar diye ben de Alanya’ya gönderdim. Ben de senelik izne ayrıldım ve ailece Alanya’ya geldik. Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili bizim uzaktan yakından herhangi alakamız yok. Diğer taraftan herkes Zaynal’ın evli olduğunu söylüyor, oysa evli değil. Bunu da ispatlayabilirim.”

‘DURUMA BİZ DE ÜZÜLDÜK’

E.Y. şunları söyledi: “Gülistan Zaynal ile çıktığında da birkaç defa bize geldi, kendisini tanıyoruz. İntihar edebilecek biri değil. Ama günlerdir bulunmaması üzerine ben de intihar etmiş olabileceğini düşündüm ancak o kadar kapsamlı bir aramaya rağmen bulunmaması da ilginç. Üzücü bir durum, inanın biz de üzülüyoruz. ”

Gülistan Doku nerede? Üvey baba konuştu: Kamera kayıtları elimizde - Resim : 2

‘İNTİHAR MEKTUBU DEĞİLDİ’

Genç kızın kaldığı yurttaki odasında intihar mektubu bulunduğu iddia edilmişti. Söz konusu iddiaya ilişkin konuşan Gülistan Doku’nun teyzesi Fatma Tosun şunları söyledi:

“Önceki gün ben, ablası ve kuzenleri hep birlikte Gülistan’ın kaldığı yurda gittik ve eşyalarını toplayalım dedik. Cüzdanın içinde bir not gördük. Notta sadece, ‘Arkadaşlar ben ölürsem dolabımı toplarsınız’ yazıyordu. Oda arkadaşına sorduk. Kız notu görünce güldü ve notun geçen yıl yazıldığını söyledi. Oda arkadaşı, ‘Gülistan çok dağınıktı. Biz de dağınık olduğu için hep kendi aramızda şakalaşırdık. O da o zaman bize olsun diye böyle bir not yazdı’ oldu. ”

Gülistan Doku nerede? Üvey baba konuştu: Kamera kayıtları elimizde ile ilgili etiketler Tunceli Rus Sevgili kayıp Gülistan Doku
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.