Güler Sabancı dünyanın en güçlü 100 kadını arasında yer aldı

Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Forbes dergisinin en güçlü kadınlar listesinde 76'ncı sırada yer aldı.

ABD merkezli iş-yaşam dergisi Forbes, 2020 yılında dünyanın en güçlü 100 kadınını seçti. Güler Sabancı, listenin 76'ncı sırasında yer aldı. Güler Sabancı'nın 1930'larda dedesinin kurduğu aile şirketini yöneten ilk kadın olduğu belirtildi.

Başlangıçta bir tekstil şirketi olan Sabancı'nın, o zamandan beri Türkiye'nin en büyük ikinci holdingi haline geldiği; şirketin bankacılık, enerji, perakende ve sigorta alanında hizmet verdiği aktarıldı. Galer Sabancı için şu ifadeler kullanıldı: "Sabancı Üniversitesi'nin kurucu başkanı ve Türkiye'nin en büyük özel hayır kurumu olan Sabancı Vakfı'nın başkanıdır."

Şirketin, Türkiye'nin en büyüğü olan yeni bir kömür yakıtlı elektrik santralinin inşasına yardımcı olduğu kaydedildi.

MERKEL İLK SIRADA

Dünyanın en güçlü 100 kadını listesinin ilk sırasında ise Almanya Başbakanı Angela Merkel yer aldı. İkinci sırada Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ABD'de Başkan Yardımcısı seçilen Kamala Harris ise üçüncü sırasında gösterildi.

Güler Sabancı dünyanın en güçlü 100 kadını arasında yer aldı ile ilgili etiketler Güler Sabancı Forbes
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.