Gülen'in büyük şarlatanlığı: Soruları biz çalmadık cinler çaldı

TSK içindeki FETÖ imamı itiraf etti: Bu çocuklar askeri sınavları nasıl kazanıyor diye sorduğumda, bana ‘Gülen’in cinlerle irtibatlı olduğunu, soruların cinler aracılığıyla öğrencilere verildiğini’ söyledi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı askeri öğrencilerle bir dönem ilgilenen ve Tokat'taki soruşturma kapsamında ifade veren bir tanık, örgüt mensuplarının, askeri liselere giriş sınavlarının çalınması konusunda kendilerini "cinler çalmış" yalanıyla kandırdığı itirafında bulundu. Tokat'ta süren soruşturma kapsamında, örgütün askeri yapılanması ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Soruşturma kapsamında ifade veren bir tanık, örgüt tabanına yapılan propagandaya dair de ilginç itiraflarda bulundu. FETÖ mensuplarının nasıl olup da askeri lise sınavlarında bu kadar başarılı sağladığını merak ettiğini söyleyen tanık, 1990'da Bursa Gemlik'te örgüt evinde kalırken bu soruyu askeri lise öğrencilerinden sorumlu M.Ş.'ye sorduğunu belirterek, "Bana 'Fetullah Gülen'in cinlerle irtibatlı olduğunu, kasada bulunan soruların onlar vasıtasıyla çalınıp öğrencilere verildiğini' söylemişti. Ben de bu durumu kendimdeki dini bilgilere göre çünkü Kuran-ı Kerim'de Süleyman peygamberin cinleri istihdam ettiğini bildiğim için, Gülen'in de üst düzey bir dini bilgi sahibi olarak aynı şekilde cinleri kullanabileceğini düşünmüş ve kendimce olayı bu şekilde rasyonalize etmiştim" dedi. Tanık, 1991'de Ankara'ya geldiğinde M.Ş. ile bir ev tutup burada yaşamaya başladıklarını belirterek, "Kara Harp Okulu öğrencilerini takip ediyorduk. Hafta içi okula gidip hafta sonları da evde öğrencilerle buluşup yapının istediği şeyleri onlara anlatıyorduk" dedi.

Abilerin de abisi var

Soruşturma kapsamında ifade veren bir tanık, 1990'lı yıllarda askeri öğrencilerden "hücre evleri"ne gelmeyenler üzerinde çalışma yaptıklarını belirtti. Örgütün 1986'da özellikle Işıklar Askeri Lisesi'nde yuvalandığını söyleyen tanık, bu öğrencilerin sorumluluğunun birden fazla örgüt üyesince takip edildiğini söyledi. Kendisinin de bu öğrencileri takip eden isimlerden biri olduğunu itiraf eden tanık, "Mutlaka yapı içinde aynı dönemde benim gibi askeri öğrencileri takiple görevli başkaları da vardır çünkü yapı belli sayıdan fazlasını tedbir amacıyla bir kişiye teslim etmez" ifadesini kullandı.

Gülen'in büyük şarlatanlığı: Soruları biz çalmadık cinler çaldı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.