Manchester City yola Guardiola'yla devam ediyor

Premier League devi Manchester City, Katalan teknik adam Pep Guardiola'nın sözleşmesini 2023 yazına kadar uzattıklarını açıkladı. İngiliz ekibine 2016'da gelen 49 yaşındaki çalıştırıcı, 8 kupa kazanarak kulüp tarihinin en başarılı dönemine imza atmıştı.

City'nin başında çıktığı 245 maçın 181'ini kazanarak yüzde 74'lük bir galibiyet yüzdesi yakalayan Guardiola, 2008'de başladığı teknik direktörlük kariyerinin en uzun dönemini Manchester City'de geçirmiş oldu. Daha önce Barcelona ve Bayern Münih'te de başarılı bir kariyer geçiren Pep, Joe Mercer'dan sonra Manchester City'nin en uzun süre görevde kalan teknik direktörü unvanını elde etti.

City'de sportif direktörlük görevini yürüten bir diğer Barcelona efsanesi Aitor "Txiki" Begiristain ile uyum yakalayan Guardiola'nın kardeşi de City'nin sahibi olan yatırım şirketinin İspanya'daki ortakları arasında yer alıyor. Geçen sezon La Liga'dan düşen Girona kulübünün başkanlığını yapan Guardiola birader, "City Sports Group"ta hisse sahibi.

Manchester City yola Guardiola'yla devam ediyor

İmzanın ardından Manchester City'nin web sitesinde açıklamaları yayınlanan başarılı çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Manchester City'ye geldiğimden beri hep çok hoş karşılandım. Birlikte büyük başarılar kazandık. Böylesine bir desteği her teknik adam ister. işimi yapmak için her şeye sahibim ve göreve devam etmem için bana olan güveni gördüm. Gelişmeye devam edeceğiz. Patron, başkan, Ferran (Soriano) ve Txiki (Begiristain) bana güvendiler ve sözleşmemi iki yıl daha uzattık."

Manchester City yola Guardiola'yla devam ediyor ile ilgili etiketler Manchester City Pep Guardiola premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.