GSS Prim Borcu Olanlara Müjde! Devlet Katkısıyla Borçlar Silinecek! İşte Gereken Şartlar

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren güzel bir haber geldi. 30 Kasım tarihinde dolan GSS gelir testinde ödeme gücü olmayanlara devlet yardım edecek ve bütün borçlar sıfırlanacak. İşte, GSS prim borçlarıyla ilgili tüm detaylar…

Peş peşe açıklamalar sonrasında beklenen haber sonunda geldi. GSS prim borcu olanları sevindiren haber sonrasında herkes rahat bir nefes aldı. Prim borcu olmasına rağmen daha önceden gelir testi yaptırmayanlar için son tarih 30 Kasım olarak belirlenmişti.

Milyonlarca vatandaşın sağlık harcamalarını finanse eden kuruluşlardan GSS ve prim borcu olanlar için yeni imkanlar doğrultusunda yapılandırma hakkı sunuldu. Prim borcu olmasına rağmen daha önceden gelir testi yaptırmayanlar için 30 Kasım’a kadar süre tanındı.

GSS Prim Borcu Olanlara Müjde! Devlet Katkısıyla Borçlar Silinecek! İşte Gereken Şartlar

Geliri düşük olanlarla birlikte eğitimini tamamlamalarına rağmen çalışmayanlar, işsiz kalanlar; tek kuruş dahi ödemeden sağlık primi borçlarından kurtulmuş olacak.

GSS Kimleri Kapsıyor?

Sigortalı çalışan, kendi hesabına çalışan, memur, 65 yaş, şeref aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan tüm vatandaşlar sağlık sigortası kapsamında bulunuyor.

Eğer ki sizinde borcunuz varsa müracaat koşulu bulunmuyor. SGK doğrultusundan otomatik olarak yapılandırılıyor. 31 Aralık tarihine kadar borcunuzun anaparasını ödemeniz durumunda faiz ve cezalar siliniyor. Başvurular ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat yapılıyor.

GSS Prim Borcu Olanlara Müjde! Devlet Katkısıyla Borçlar Silinecek! İşte Gereken Şartlar - Resim : 2

GSS’liler bakmakla yükümlü oldukları birey durumda olmayanları primleri ise işsizlik fonundan gerçekleştiriliyor. GSS prim borcu olanlarda 2021 yılının sene sonuna kadar devlete ait hastaneler ile devlet üniversitesi hastanelerinden sağlık hizmeti almaya devam ediyor.

Gençlerde belirli yaş ve zaman ayrımı olmaksızın sağlık hizmetlerinden bedava yararlanabiliyor. Eğer hane içerisinde kişi başına gelir 1192 TL’nin altında çıkarsa prim ödeme yükümlülüğü de direkt olarak ortadan kalkıyor. Öğrenimini tamamlayan gençler, yaş haddini aşmamak koşuluyla 2 sene süresince GSS priminden muaf oluyor.

GSS Prim Borcu Olanlara Müjde! Devlet Katkısıyla Borçlar Silinecek! İşte Gereken Şartlar ile ilgili etiketler GSS prim borcu Ekonomi Haberleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.