Galatasaray Yönetimi, Vahdettin Engin'i neden hedef aldı?

Fenerbahçe taraftarı olduğu bilinen Prof. Dr. Vahdettin Engin'in Galatasaray Lisesi'ne müdür olarak atanması tartışma yarattı. Galatasaray kulübü de resmi sitesinden yaptığı bir açıklamayla bu atamaya tepki gösterdi. Ancak tepkinin perde arkasında, Engin'in Fenerbahçeli olmasından başka sebepler yatıyor... SuperHaber, Galatasaraylı 'monşerlerin' yürüttüğü o kulis çalışmalarının detaylarına ulaştı

Türkiye'nin köklü okullarından ve Galatasaray Spor Kulübü'nün temelinin atıldığı Galasaray Lisesi'ne, Prof. Dr. Vahdettin Engin müdür olarak atandı. Engin'in Fenerbahçe taraftarı olmasından dolayı bu atamaya camia içinden bazı tepkiler yükseldi.

MÜDÜR, DOĞAL YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLUYOR

Vahdettin Engin'in atamasıyla ilgili bazı sarı-kırmızılı taraftarlardan eleştiriler gelirken. Atama gerçekleştikten sonra Galatasaray, resmi sitesinden de bir açıklama yayınladı.

Galatasaray'ın resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Kurucumuz olmasından onur ve gurur duyduğumuz, bununla her zaman iftihar ettiğimiz Galatasaray Lisemize rakip takım taraftarı bir kişinin müdür olarak atanması camiamızı derinden yaralamıştır.

Başka renklere gönül vermiş bir kişinin, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun sembolik de olsa doğal üyesi olması kabul edilemez. Geleneklerimize aykırı olan bu atamanın camiamızın beklentilerine uygun bir şekilde düzeltilmesini bekliyoruz."

"FENERBAHÇELİ" OLMASI SADECE MAZERET

Galatasaray cephesinin tepki göstermesinin en önemli nedeni, Galatasaray Lisesi'nin müdürü olan kişi, Galatasaray Spor Kulübü'nün Yönetim Kurulu'nun da doğal üyesi oluyor.

Prof Dr. Vahdettin Engin ataması yapılmadan önce konuyla alakalı konuşmuş ve kendisinin olaya eğitim açısından baktığını dile getirmişti.

"Galatasaray Lisesi benim yuvam, ben orada 8 yıl okudum. Ülkemizin göz bebeği okullarından biri. Orada görev almak benim için büyük bir onur." diyen Prof. Dr. Vahdettin Engin, "Ben mektepli Galatasaraylıyım. İmkan olursa okuluma hizmet etmek isterim. Süreç olumlu işlerse tayin gerçekleşecek. Başka bir kulüp taraftarı olmak başka bir şey. Bu bir spor müsabakası değil, eğitim meselesi. Görev almak için fırsat olursa büyük bir mutluluk duyarım." ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray Yönetimi, Vahdettin Engin'i neden hedef aldı?

TEPKİLERİN NEDENİ BAŞKA

Ancak, Prof Dr. Vahdettin Ergin'in Galatasaray Lisesi müdürü olmasına bu kadar tepki gösterilmesinin nedeni ise bambaşka. Bu müdürlükten hiçbir çıkarı olmayan saygın eğitimci Engin, Türkiye'nin en büyük Sultan Abdülhamit Han uzmanlarından birisi...

SuperHaber, Galatasaray yönetimindeki "monşer" zihniyetin özellikle bu gerekçe ile atamaya karşı oldukları bilgisine ulaştı. Hatta kulüp içinde uzun süredir Vahdettin Ergin'e karşı bu yönde kulis çalışmaları yapıldığı öğrenildi.

Galatasaray Yönetimi, Vahdettin Engin'i neden hedef aldı? - Resim : 2

ABDÜLHAMİD DÜŞMANI TEVFİK FİKRET'İ GEREKÇE GÖSTERDİLER

Diğer yandan, Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan bir ismin  atamayla ilgili; "Tevfik Fikret'in koltuğuna nasıl böyle bir kişiyi oturtursunuz?" şeklinde bir itirazda bulunduğu da edinilen bilgiler arasında... 

Bilindiği üzere; Tevfik Fikret, Sultan Abdulhamid'in azılı düşmanı olarak bilinen ve Sultan ile ilgili çok ağır ve küfürlü yazılar kaleme almış bir şahsiyet.

Hatta bir şiirinde Sultan Abdülhamid'e suikast düzenleyen Ermeni teröriste şöyle seslenmişti;

 “Ey şanlı avcı,damını bi Hüda kurmadın,
Attın,fakat yazık ki,yazıklar ki,vuramadın.
Dursaydı bir dakikacağız devr-i bi-sukun
Bir hayır olurdu, misli asırlara geçmemiş.

Galatasaray'daki kavganın nasıl sonuçlanacağı bilinmez ancak, Sultan Abdulhamid düşmanlığının sarı-kırmızılı kulüpte halen devam ettiği aşikar... / SuperHaber

Galatasaray Yönetimi, Vahdettin Engin'i neden hedef aldı? ile ilgili etiketler Galatasaray Mustafa Cengiz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.