Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor?

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunu sonlandırdıktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat etti. Peki, Grup Yorum üyeleri neden cezaevindeydi, hangi hak arama iddiası ile ölüm orucuna başladılar? Ölüm orucu bir hak arama aracı mıdır? Grup Yorum'un DHKP-C ile ilgisi ne? Ölüm orucundaki kişilerin bu eylemi neden ve kimler tarafından engelleniyor? İşte aranan teröristler listesinde gri kategoride bulunan İbrahim Gökçek'in vefatının akıllara getirdiği soruların yanıtları...

Haftalardır bazı kesimlerce girdikleri ölüm orucu eylemi nedeniyle gündemde tutulan, ancak bu eylemi sonlandırması noktasında hiçbir çaba gösterilmeyen Grup Yorum üyelerinden İbrahim Gökçek de vefat etti.

Gökçek, ölümünden kısa bir süre önce eyleme son vermişti. Ancak eylemi sonlandırması yine bazı kesimlerde tepkiyle karşılanmıştı.

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor?

Peki, terörden arananlar listesinde gri kategoride bulunan İbrahim Gökçek'in de aralarında olduğu Grup Yorum aslında kim ya da kimleri temsil ediyor? Ölüm orucu insani bir hak arama eylemi midir? Kimler bu eylemleri destekliyor, neden bitirilmesini engelliyor? Gazeteci Emre Erciş sosyal medyada hazırladığı tweet dizisinde bu kritik soruların yanıtlarını veriyor. İşte o tweet dizisi...

"EYLEME GEÇMİŞ CEHALETTEN DAHA KORKUNÇ BİR ŞEY YOKTUR...

Grup Yorum, sanat mı icra ediyor yoksa DHKC'nin propagandasını mı yapıyor?

Kod Adı Engin olan ve bugün ölen İbrahim Gökçek, "Sanatçı" mı yoksa bir terör örgütü üyesi mi?

Bu soruların cevabı işte bu sıralı twitlerimde..."

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? - Resim : 2
"Şehit Polis Memuru, 158502 Sicil numaralı, 4 Ocak 1972 Burdur-Tefenni doğumlu Rüştü Erdem, 9 Haziran 1995'de henüz 23 yaşındayken İstanbul Şişli'de DHKP-C üyesi 18 yaşındaki terörist Sibel Yalçın tarafından Şehit edildi.

Bugün, "Sanat yapamıyoruz" diyen ve ŞUURSUZ CAHİL SÜRÜSÜ tarafından destek verilen Grup Yorum, terörist Sibel Yalçın'ı sadece sözde "Şehit" ilan etmedi. Aynı zamanda sonraki nesillere yetiştirilecek yeni teröristler için bir rehber, bir ilham kaynağı ve bir destan yarattı."

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? - Resim : 3
"Grup Yorum, terörist Sibel Yalçın'ı şu dizelerle onure etti:

"Uyanıyor bir Haziran sabahına İstanbul. Uyanıyor Gazi, uyanıyor Armutlu. Okmeydanı uyanıyor. Gün doğuyor, varoşlardan akıyor hayat...Gencecik bir kızın, Sibel'in zafer solaganlarıyla"

Grup Yorum'un "Zafer sloganları" dediği, 18 yaşında bir teröristin 23 yaşında devletine hizmet eden Polis memuru Rüştü Erdem'i kalleşce vurarak Şehit etmesi. İşte bugün "Sanat yapamıyoruz" diyen Grup Yorum, o gün Polisimizi Şehit edene "Zafer Sloganı" attırıyordu.

Elbette terörist Sibel Yalçın bir ilk değildi. Bu kez takvim yaprakları 1 Temmuz 2005 gününü gösteriyordu. Yer, Adalet Bakanlığı binasıydı. Saatler ise 09:05'i gösteriyordu. Elinde mavi bir torba olan birisi, Personel ve Ziyaretçi kapısından geçiş yaptı."

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? - Resim : 4

"Elinde mavi poşetiyle geçiş yapan şahıstan şüphelenen kadın güvenlik görevlisi şahsı durdurmak istedi fakat şahıs paniğe kapılarak elinde bulunan düzeneği ateşleyerek üzerindeki bombayı patlattı. DHKP-C üyesi teröristin ad ve soyadı Eyüp Beyaz olarak kayıtlara geçti.

Terörist Sibel Yalçın'ı onurlandıran sözde müzik topluluğu Grup Yorum, terörist Eyüp Beyaz'ı da onure etti. Sözleri DHKP-C'li terörist Beyaz'a ait olan "Yıldızlar Kuşandık" şarkısını albümlerine alarak seslendirdi.

Grup Yorum'um sözde "Sanat" etkinliklerine yazılacak çok örnek var ama en yakın örnek, 31 Mart 2015'te DHKP-C üyesi terörist Şafak Yayla tarafından Şehit edilen Mehmet Selim Kiraz Savcımız.

·Terörist sevici Grup Yorum, Savcımızı Şehit eden DHKP-C üyesi Şafak Yayla'nın anne ve babasını konserde telefonla yayın yaptırıp, binlerce insana "Şafak Yayla ölümsüzdür" sloganı attırarak örgütün propagandasını yapmıştır.
Şafak Yayla Grup Yorum Konserinde Anıldı...
Şafak Yaylanın ailesi Grup Yorum konserine telefonla bağlandı ve selamlarını iletti.. Varsa Cesaretiniz Gelin.."
Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? - Resim : 5
Şimdi bugün bir örgüt üyesi öldü diye birileri "Sanat susturulamaz" sloganları atıp, Grup Yorum'a sahip çıkıyor.

GRUP YORUM DHKP-C'NİN UZANTISIDIR.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ DESTEKÇİSİDİR."

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? - Resim : 6

ÖLÜM ORUCUNDAN KİM NE MEDET UMUYOR? 

Grup Yorum üyelerini ölüm orucuna sürükleyen ve orada son nefeslerine kadar kalmaları için destek verenler aslında sadece DHKP-C terör örgütünün propagandasına hizmet ediyorlar. Örgüt baskısı ile başlanan ölüm orucunun insani bir eylem olmadığı ortada. Peki, bu bir hak arama mücadelesi olabilir mi? Aslında eylemden vazgeçen İbrahim Gökçek'in bu kararına itiraz edenlere bakıldığında bunun bir hak arama mücadelesi olmadığı, örgüt ve destekçilerince 'kahramanlık' kisvesi altında intihar eylemi olduğu görülüyor.

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? - Resim : 7

ÖLÜM ORUCUNDA ÖLEN HELİN'İN ANNESİ BİLE GÖKÇEK'E TEPKİ GÖSTERDİ

3 Nisan 2020'de ölüm orucu eyleminin 288. gününde ölen DHKP/C terör örgütü üyesi Helin Bölek'in annesi Aygül Bilgi, İbrahim Gökçek'in 5 Mayıs 2020 tarihinde ölüm orucuna 323. gününde ara vermesine tepki gösterenler arasındaydı. 

"KİM NEYİ KAZANMIŞ?"
Aysel Bilgi, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından 5 Mayıs tarihinde yaptığı paylaşımda; İbrahim Gökçek'in ölüm orucunu bitirmesini "Biri bana açıklasın, kim neyi kazanmış?" sözleri ile eleştirdi. 

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? - Resim : 8

"ÖLÜM ORUCUNU BIRAKMAK İNSİYATİFİNDE DEĞİLDİ"
Aysel Bilgi, 6 Mayıs tarihinde yaptığı paylaşımda ise, İbrahim Gökçek'in ölüm orucunu bırakmasının kendi insiyatifinde olmadığını iddia etmişti:

"Siz insanlar.. Benim sözlerim neden insanları rahatsız etti? (…) İbrahim hastaneye götürülürken de bir gün öncesinde de ölüm orucunu bırakma insiyatifinde değildi. Helin'in, Mustafa'nın Sultan'ın resimleri başucundaydı. (…) Ve en önemlisi Grup Yorumun ortak kararıydı da Helin Bölek kimdi? Hangi grup üyesiydi. Paylaşımıma yorum yazarken önce bunları düşünün."

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? - Resim : 9

İBRAHİM GÖKÇEK KİMDİR?

İbrahim Gökçek, 26 Şubat 2019 tarihinde 'Terör Arananlar Listesi Gri Kategori'de aranırken yakalandı. 

İdil Kültür Merkezi'ne düzenlenen DHKP-C operasyonunda gizli bölmede yakalanan Gökçek, 2 Mart 2019 tarihinde tutuklandı

Gökçek'in; 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' suçundan istinafta dava dosyası bulunduğu ifade edildi.

İbrahim Gökçek'in eşi Sultan Gökçek de Silivri Cezaevinde tutuklu olarak bulunuyor. 

Bu arada İbrahim Gökçek'in ölüm orucunda bulunduğu evin müştemilatında yapılan aramada ise 4 parça EYP (el yapımı patlayıcı) ele geçirildiğini de belirtelim. 

Grup Yorum kimi neyi temsil ediyor? Ölüm orucu ile kimler neyin hakkını istiyor? ile ilgili etiketler DHKP-C İbrahim Gökçek grup yorum ölüm orucu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.