Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Grip nasıl geçer? Sonbahar ve kış aylarında çok sık karşılaştığımız soğuk algınlığı ve grip özellikle virüslerin sebep olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Mevsimsel geçişler nedeniyle daha sık rastlanan grip hastalığı kimi zaman yatarak kimi zaman ayakta tedavi ediliyor. Genellikle antibiyotik kullanımına gerek kalmadan doğal yöntemlerle atlatılabilecek bu hastalık birçok kişide görülüyor. Peki, Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Grip nasıl geçer? Gribe yakalanan çoğu kişi hastalığı nasıl atlatacağını merakla araştırıyor. Ofislerde, toplu taşımalarda veya evde soğuk algınlığına yakalanan kişi, el teması, nefes alma-nefes verme gibi durumlarda çevresindeki insanlara bulaştırabiliyor. Reçete ile alınan ilaçların yanı sıra en çok merak edilenlerden biride gribin nasıl geçeçeği oluyor. Soğuk algınlığı olan hastalarda en rahatsız eden çok sık burun tıkanmasıdır.  Peki, Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Grip hakkında bilinmesi gerekenler

GRİP NASIL GEÇER?

Grip boyunca vücudunuzun susuz kalmamasına dikkat etmelisiniz. Bitki çayları bu konuda size yardımcı olabilir. Sıcak çay aynı zamanda boğaz ağrılarını ve öksürüğü hafifletir.Eskiden portakal suyunun C vitamini nedeniyle gribe iyi geldiği söylense de, yeni araştırmalara göre portakal suyunun hızlı ve aşırı tüketilmesi, mide rahatsızlıklarıyla birlikte şeker rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor.
Haşlama balık, tavuk suyu, haşlama tavuk, tavuk ve sebze çorbaları, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil çayı, ekinezya çayı, kuşburnu çayı, adaçayı, papatya çayı, okaliptüs çayı gribinizi yatıştırmaya etken olacaktır. 

Soğuk algınlığı olan hastalarda en rahatsız eden çok sık burun tıkanmasıdır. Bunu engellemek için bir bardak ılık suya bir çay kaşığı saf tuz ekleyerek burun temizliğini yapabilirsiniz. Tuzlu su ile yapacağınız bu temizlik ayrıca vücudun virüs ve bakterilerden de temizlenmesini sağlamaktadır.

Çinko, bağışıklık sisteminin dengelenmesini sağlayan, birçok önemli proteinin üretilmesi için gerekli bir mineraldir. Vücutta 2-3 gram kadar bulunan çinkonun bu değer altına inmesi ile gribe yakalanma olasılığı artar. Aynı zamanda grip iyi mücadele eden çinko minerali karides, istiridye, balık, et, karaciğer, buğday tohumu, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, tüm tahıllar, ceviz, badem, yumurta, peynir ve sütte bulunur. Bu yüzden bu besinlerin tüketimi gribe iyi gelir.

En sık yapılan hatalardan bir tanesi hemen antibiyotik kullanma eğilimidir. Önemli bir enfeksiyon olmadığı sürece bu önerilmez. Doktor tavsiyesi ya da doktor reçetesi dışında antibiyotik kullanmayınız.

Grip nasıl bulaşır? - Sağlık Haberleri

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Aynı zamanda öksürük içinde kullanılan bu tarif gribi en kısa zamanda gribi atlatmanızı sağlayacaktır. 

1 su bardağı kadar su
2 tatlı kaşığı nişasta
Yarım limon suyu
2-2.5 tatlı kaşığı pekmez
Yarım tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı reçel (tatlandırmak için)
Toz tarçın

Su ve nişastayı kaynayana kadar pişirin.Kaynadıktan sonra su bardağına alın. İçine limon suyunu ve pekmezi koyup iyice karıştırın. Ardından bal ve reçeli ekleyip tekrar karıştırın. Ardından üzerine tarçın serpin.

Uzun yıllardır gribe çare olarak kullanılan tavuk suyu çorbası grip ve öksürüğe ne iyi gelir diye soranlara yardım ediyor. Tavuk suyu çorbası tarifi kullanarak hem lezzet hem de şifa bulabilirsiniz.

Gribe ne iyi gelir ev yapımı çözümü arıyorsanız bol tarçınlı badem sütü veya salep çözümünü kullanabilirsiniz. 1 çay kaşığı tarçın, 1 bardak badem sütü, 1 yemek kaşığı bal ve çeyrek çay kaşığı karbonat ile karışımınızı hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı hazırlamak için öncelikle karbonatı, tarçını ve badem sütünü karıştırın ardından kaynatın.Ocaktan indirip bal ekleyin ve tüketin.

 

Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler grip grip nasıl geçer gribe ne iyi gelir evde doğal yöntemler nezle nasıl geçer soğuk algınlığı nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.