Grip aşısı ne zaman olunur? Grip aşısı koronvirüsten korur mu?

Grip aşısı ne zaman olunur, koronavirüsten korur mu sorularının yanıtı merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, "Grip ile Kovid-19 aynı anda geliştiyse, influenzanın hafif geçmesini, ölüm riskinin azalmasını sağlamak için grip aşısı olabiliriz." diye konuştu. İşte detaylar...

Grip aşısı ne zaman olunur sorusunun yanıtı Bilim Kurulu üyesi Metintaş'ın açıklamalarının ardından vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...


GRİP AŞISI KORONAVİRÜSTEN KORUR MU?

Grip aşısının Kovid-19'a karşı etkili olmadığına değinen Metintaş, "Grip aşısı Kovid-19 sırasında kullanılabilir. Grip ile Kovid-19 aynı anda geliştiyse, influenzanın hafif geçmesini, ölüm riskinin azalmasını sağlamak, böylece iki hastalığın neden olacağı ortak ölüm riskinin azaltılması için grip aşısı olabiliriz. Bu nedenle Kovid-19 sırasında grip aşısı, insanlarla teması fazla olan herkese tavsiye edilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

"En iyi aşı maske ve sosyal mesafe"

Metintaş, dünyada hala tüberküloz aşı yenilenmesi, difteri, tetanos, inaktif polyo aşıların geliştirilmeye çalışıldığını aktardı.

Özellikle Kovid-19 endişesi yüksek olan kişiler arasında grip aşısının yaygın biçimde konuşulmaya başlandığını kaydeden Metintaş, şu ifadeleri kullandı:

"Grip de virüs nedenli bir hastalıktır, kişiden kişiye hava yoluyla kolay geçer. Grip, esas olarak yaşlılarda ve bağışıklık sistemini etkileyen kronik hastalığı olan kişilerde ölüme neden olur. Bu süreçte örneğin bankacılara, öğretmenlere, sağlık personeline grip aşısı yapılabilir. Grip aşısı, Kovid-19 ile bağlantılı bir aşı değil fakat iki hastalığın aynı anda bulaşması ihtimalindeki ölüm riskini azaltacaktır. Dönem itibarıyla en iyi aşı maske ve sosyal mesafe. Tüm dünyanın kabul gördüğü bir aşı bulunana dek, insanların bu pandemiden korunmak için belirtilen kurallara uyması şart."

GRİP AŞISI NE ZAMAN YAPILIR?

Gebeler, 6 ay-5 yaş arası çocuklar, 65 yaş ve üzerindeki kişiler, HIV/AIDS veya bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar, astım, kronik kalp veya akciğer hastalığı olanlar ve sağlık çalışanları grip konusunda yüksek risk grubunda olanların özellikle yapılması gereken grip aşısı, her yıl içeriği gözden geçirilip, etkili yeni içerikler eklenerek üretiliyor.

Sağlık Bakanlığı, grip aşısının Türkiye'de eylül-aralık ayları arasında yapılmasının öneriyor. Ayrıca grip mevsimi nisan ayına kadar devam ettiği için mart ayının sonuna kadar da aşının yapılabileceğini bildiriliyor.

Grip aşısı ne zaman olunur? Grip aşısı koronvirüsten korur mu? ile ilgili etiketler sağlık grip aşısı ne zaman olunur
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.