Green Card başvuruları başladı! DV 2023 Green Card başvurusu nasıl yapılır? Online Green Card ekranı!

ABD'de çalışma izni ve oturum hakkı tanıyan Green Card, başvuru dönemine girdi. 6 Ekim saat 19:00'da başlayan DV 2023 Green Card başvuruları için ilgililenen vatandaşların araştırmaları da başladı. Peki Online Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Green Card başvuruları başladı. 6 Ekim saat 19:00'da başlayan Online Greean Card başvuruları için ilgilenen vatandaşlar da internete araştırmalara başladı. ABD'de oturum ve çalışma hakkı tanıyan ve her yıl gerçekleştirilen Green Card'a birçok ülkeden başvuru kabul ediyor.

Peki online Green Card başvurusu nasıl yapılır?

Ülkenin, Amerikan hükûmetince Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında belirlenmiş olması. Amerika Birleşik Devletleri, son 5 yıl içinde kendi sınırları içine toplamda 50 bin kişiden fazla göç vermiş olan ülkelere genellikle Green Card başvurusu hakkı tanımamaktadır.

En az lise mezunu olmak.

Eğer lise mezunu olma koşulu sağlanamıyor ise, bu durumda geçen son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir işte en azından 2 yıl süresince çalışmış olmak. Bu iş deneyiminin Amerika Birleşik Devletleri'nin Çalışma Bakanlığı'na ait meslek unvanları listesi gözetilerek, orada bulunan uygun unvan karşılığına göre bildirilmesi gerekmektedir.

18 yaşını geçmiş olmak. 18 yaşından küçük kişiler, ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilmektedir.

Başvuruda kullanılan fotoğrafın, gerekli ölçülerle ve mevcut halimizle birebir uyumlu olması.

Başvuru sonrasında verilen numarayı mutlaka saklamak gerekmektedir.

Green Card başvurusunu internet üzerinden her başvuru döneminde yalnızca bir kez yapılabilir. Aynı yıl içinde aynı kişinin birden fazla başvuru gönderdiği tespit edilirse, başvuruları iptal edilerek diskalifiye edilir. Ancak farklı yıllarda açılan başvurularda aynı kişi yeniden Green Card başvurusu yapabilmektedir. Green Card başvurusu sonucunda Green Card'a hak kazanıp kazanmadığımızı, yine başvuru sistemi üzerinden, başvuru sonrasında bize verilen teyit iletisi onay kodu ile kontrol edebiliriz.

Green Card başvuruları başladı! DV 2023 Green Card başvurusu nasıl yapılır? Online Green Card ekranı! ile ilgili etiketler ABD green card başvuru ekranı green card başvuru nasıl yapılıri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.