Grammy ödülleri sahiplerini buldu!

Her sene büyük ilgiyle takip edilen Grammy ödüllerine yine ünlü akını olması bekleniyor.Dünyaca ünlü birçok yıldızın katılacağı ödül töreninin ülkemizde canlı yayını olacak.Gece 03:00 saatlerinde ekrana gelecek Grammy ödül törenine büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor. Los Angeles'ta düzenlenecek etkinlikte, Rihanna, Lady Gaga, Kesha gibi isimler bu sene sahnede performanslarını gösterecek.

Heyecanı haftalar öncesinden başlayan Grammy ödül törenine her sene olduğu gibi bu senede bir çok ünlü ismin katılması bekleniyor.Dünyaca ünlü yıldızların katılacağı Grammy 2019, canlı yayınla takip edilebilecek. Birçok dalda ödüllerin dağıtılacağı Grammy ödül törenlerinde Lady Gaga sahne alacak.Kırmızı hali görüntüleriyle başlayacak programı Power TV ekranlarında canlı takip edilecek.

Grammy ödülleri sahiplerini buldu!

Grammy ödül töreni malum, müzik dünyasının en gürültü çıkaran mevzusu. Tören bu sene yeni kategoriler ve adaylar ekleyerek cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırma kararı aldı. “A Star Is Born”da Bradley Cooper’la başrol oynayan ve alkış alan Lady GaGa yine Grammy töreninde sahnede olacak.

 

POWER TV İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Tören bu sene kategorileri beşten sekize çıkararak köklü bir değişikliğe gitti. Akademi bunun gerekçesini “En iyileri seçerken esnek olabilmek” olarak açıkladı. Geçen sene biliyorsunuz, Yılın Albümü kategorisindeki tek kadın aday Lorde idi.

Bu gece Los Angeles'taki Staples Center'da 61. kez sahiplerini bulacak olan Grammy Ödülleri, 2019 için aday listesi yayınlanmıştı. Kimdi neydi derken son hamlede aday sayısı artırıldı.

Grammy kehanetleri: Takma kafanı Cardi B, hepsini alacaksın

GRAMMY 2019 KAZANANLAR LİSTESİ

Yılın albümü: Kacey Musgraves - Golden Hour
Yılın şarkısı: Childish Gambino - This Is America
En iyi yeni sanatçı: Dua Lipa
Yılın prodüktörü: Pharrell Williams
En iyi rap albümü: Cardi B - Invasion of Privacy
En iyi R&B albümü: H.E.R. -H.E.R.
En iyi R&B şarkısı: “Boo’d Up” - Larrance Dopson, Joelle James, Ella Mai & Dijon McFarlane, songwriters (Ella Mai)
En iyi rap şarkısı: “God’s Plan” (Drake)

En iyi solo pop performansı: Lady Gaga - Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?)
En iyi grup pop performansı: Lady Gaga ve Bradley Cooper - Shallow
En iyi geleneksel pop vokal albümü: My Way - Willie Nelson
En iyi vokal pop albümü: Ariana Grande - Sweetener
En iyi dans kaydı: “Electricity” - Silk City & Dua Lipa feat. Diplo & Mark Ronson
En iyi rock performansı: Chris Cornell - When Bad Does Good
En iyi metal performansı: “Electric Messiah” - High on Fire
En iyi rock şarkısı: “Masseduction” - Jack Antonoff & Annie Clark, songwriters (St. Vincent)
En iyi rock albümü: Greta Van Fleet - From the Fires
En iyi alternatif müzik albümü: Colors - Beck

En iyi New Age albümü: Opium Moon - Opium Moon
En iyi country şarkısı: “Space Cowboy” - Luke Laird, Shane McAnally & Kacey Musgraves
En iyi caz vokal albümü: The Window - Cécile McLorin Savant
En iyi film müziği: Black Panther - Ludwig Göransson
En iyi film şarkısı: “Shallow” - Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando & Andrew Wyatt
En iyi müzik filmi: Quincy (Quincy Jones)
En iyi klip: “This Is America” (Childish Gambino)

YILIN ALBÜMÜ KİMİN OLACAK?

Yılın Albümü kategorisindeki mücadelenin muhtemel galibi Cardi B. Kendisi 2018’e bayrak dikti. Kışkırtıcı klipler, bling bling’de zirveler, bol bol seks, bol bol para gibi öğelerle Cardi B varlığını kabul ettirdi. Eski bir striptizci olduğu için gözler üzerindeydi. Tabii eleştiriler de… Kafaya takmıyor görünüyor. Takmasın tabii... “Invasion of Privacy” ile Grammy alırsa 2019 ve sonrasında Beyoncé’nin tahtına bile oynayabilir. (Her ne kadar o taht THE CARTERS tarafından “Apeshit”le koruma altına alındıysa da… )

Cardi B vakti zamanında “Kimle oynadığına dikkat et” diyerek kendisine “Kim ki bu?” diyenlere tarihin ayarını vermişti. “Bu pabuçlar kanlı” dediği “Bodak Yellow” bunun habercisiydi. 2018 onun senesi oldu diyebiliriz.

Neymiş Thug Life? "Öyle fıs fıs fıs olmuyormuş” dedik. Kanlı geçiyormuş...

Maroon 5’ın Cardi B’li “Girls Like You”sunun gücünü düşünün. Öyle görünüyor ki 2019 boyunca da Cardi B dinleyeceğiz.

Bir zamanlar Türkiye’de canlı izleyebildiğimiz (Rock’n Coke 2009) Janelle Monae bu kategorinin ters köşesi. “Dirty Computer” iyi albüm. Tabii Akademi Arcade Fire’ı bir dönem kraliyete layık gördüğü için bu kategoride her şey olabilir. (Hatırlarsanız o sene Grammy’ler sonrası “Kim ki bu Arcade Fire” blogları açılmış, sosyal medyada Arcade Fire inanılmaz bir fırtına estirivermişti. Üstelik o sene Pharrell’ın şapkası da vardı.)

YILIN EN İYİ ŞARKISI HANGİSİ OLACAK?

Yılın Kaydı’ndaki adaylar şunlar:

Cardi B – I Like It

Brandi Carlile – The Joke

Childish Gambino – This Is America

Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow

Drake – God's Plan

Kendrick Lamar & SZA – All the Stars

Post Malone & 21 Savage – Rockstar

Zedd & Maren Morris – The Middle

Bizce Childish Gambino’ya hakkı verilmeli. Hatta Yılın Şarkısı kategorisinde de “This is America” diyerek buralardan gitmek işimize gelir.

En İyi Yeni Sanatçı’da Dua Lipa ve Bebe Rexha kuliste kavga etmez umarız. Dua Lipa’yı biz çok sevdik, Akademi kimi sevdi bilemiyor ve burada oyumuzu Dua Lipa’nın kaşlarına veriyoruz.

En İyi Solo Pop Performansı’nda Ariana Grande var. Grande fanları ne der bilemeyiz ama bizce albümün en iyisi “7 Rings”. Sahiden de çok iyi şarkı. Ancak Grande bu kategoride “God is A Woman”la var. Bir “7 Rings” değil ama burada önemli olan şarkıcının solodaki gücü.

Ariana Grande bu seneyi salladı. Başına gelen talihsizlikler müziğini besledi. Muhteşem sesiyle gerçekten çok iyi bir albüm kaydetti. Grande ödüllensin, “Saçlarımı beğendin mi? Teşekkürler, daha yeni aldım” diyen şarkılar çoğalsın.

Camillo Cabello, “Havana” ile 5 milyon izlenmişti. Tüm adaylar stüdyo kaydı, Cabello canlı söylüyor. Bu cesareti nedeniyle oyumuz Cabello’ya.

Kanye West’in en sevdiği insan olan Taylor Swift’e ne diyorsunuz bilemiyoruz ama bizce “Look What You Make Me Do” gerçekten iyi şarkıydı. YouTube’da rock versiyonlarını seyredebilirsiniz, özellikle “The Voice”daki adayların bol brutal’le taçlandırdığı versiyonları keyfinizi katlayacaktır. Tabii rock seviyorsanız…

ROCKÇILAR BURAYA, "THUG LIFE" NEREYE?

Rock seviyoruz, o bizim ata sporumuz. “Rock ne oldu, öldü mü kaldı mı?” tartışmasını Bring Me The Horizon son albümü “amo” ile kapattı. MANTRA yumruğu acımadan yüzümüze çakıyor, tıpkı altın golü atmış gibi… Bu şarkının önünde Ghost “Rats”le durabilir mi? Sanmıyoruz. MANTRA En İyi Rock Şarkısı dalında ödüllenmeli… Bring Me The Horizon’ın umrunda olur mu? Umarız değildir.

Senenin en iyi filmlerinden “Bohemian Rhapsody”nin soundtrack’i halen Tidal’da En Çok Dinlenenler’de. Queen imzalı “20th Century Fox Fanfare” ile açılıyor. Rock ölebilir mi? Bunu dinleyince rock’ın öldüğünü düşünenlere diyecek bir sözümüz yok. (Gerçekten güçlü bir şarkı ölüyü de diriltebilir, aklınızda olsun.)

Alternatif kategoride Björk ve Arctic Monkeys var. Arctic Monkeys sevgisi ağır basıyor ama Björk de ustalara saygı kuşağı nedeniyle bizi dilemmalara sürüklüyor.

En İyi Rap Albümü’nde Cardi B ve geçtiğimiz sene yaşamını yitiren Mac Miller var. Ariana Grande için zor bir gece olacak.

Akademi’nin seçimleri bize bir şeyler söyleyecek.

Çekirdekler hazırsa izleyip görelim.


Grammy kehanetleri: Takma kafanı Cardi B, hepsini alacaksın


BU GECE SAHNEDE KİMLERİ İZLEYECEĞİZ?

• Alessia Cara, Khalid and Logic
• Brothers Osborne, Maren Morris ve Eric Church (Route 91 Harvest Festival tribute)
• Childish Gambino• Gary Clark Jr. Ve Jon Batiste (Chuck Berry and Fats Domino tribute)• Luis Fonsi, Daddy Yankee ve Zuleyka Rivera
• Emmylou Harris ve Chris Stapleton
• Elton John ve Miley Cyrus
• Kesha
• Lady Gaga
• Kendrick Lamar
• Little Big Town
• Patti LuPone ve Ben Platt (Broadway tribute)
• Rihanna, DJ Khaled ve Bryson Tiller
• Bruno Mars ve Cardi B• Pink
• Sam Smith
• Sting
• SZA
• U2

Bu sene Grammy’de ilk kez aday olan müzisyen: Sufjan Stevens & Making "Mystery Of Love”
“Yılın İnsanı” Dolly Parton’ı onurlandırmak için sahneye çıkacak isimler: Garth Brooks, Trisha Yearwood, Miley Cyrus & Katy Perry
Elton John’un tribute albümü için Demi Lovato, Ed Sheeran sahnede başı çeken isimler olaca

GRAMMY 2019 NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Grammy 2019 ödülleri, 10 Şubat Pazar gününü 11 Şubat Pazartesi gününe bağlayan gece saat 03.00'da ekranlarda olacak. Yayın, Türkiye'de Power TV üzerinden canlı olarak izleyicilerle buluşacak.

İŞTE, 2019 YILININ GRAMMY ADAYLARI LİSTESİ;

Bu yıl 84 farklı kategoride ödülü sahipleriyle buluşturacak olan Grammy, canlı yayınla ödülleri sahiplerine takdim edecek. İşte, bu yılın grammy ödül kategorileri ve detaylar

1-YILIN KAYDI

I LIKE IT
Cardi B, Bad Bunny & J Balvin
Invincible, JWhiteDidIt, Craig Kallman & Tainy, producers; Leslie Brathwaite, Kuk Harrell, Evan LaRay & Simone Torres, engineers/mixers; Colin Leonard, mastering engineer

THE JOKE
Brandi Carlile
Dave Cobb & Shooter Jennings, producers; Tom Elmhirst & Eddie Spear, engineers/mixers; Pete Lyman, mastering engineer

THIS IS AMERICA
Childish Gambino
Donald Glover & Ludwig Goransson, producers; Derek "MixedByAli" Ali, Riley Mackin & Shaan Singh, engineers/mixers; Mike Bozzi, mastering engineer

GOD'S PLAN
Drake
Boi-1Da, Cardo & Young Exclusive, producers; Noel Cadastre, Noel "Gadget" Campbell & Noah Shebib, engineers/mixers; Chris Athens, mastering engineer

SHALLOW
Lady Gaga & Bradley Cooper
Lady Gaga & Benjamin Rice, producers; Brandon Bost & Tom Elmhirst, engineers/mixers; Randy Merrill, mastering engineer

ALL THE STARS
Kendrick Lamar & SZA
Al Shux & Sounwave, producers; Sam Ricci & Matt Schaeffer, engineers/mixers; Mike Bozzi, mastering engineer

ROCKSTAR
Post Malone Featuring 21 Savage
Louis Bell & Tank God, producers; Louis Bell, Lorenzo Cardona, Manny Marroquin & Ethan Stevens, engineers/mixers; Mike Bozzi, mastering engineer

THE MIDDLE
Zedd, Maren Morris & Grey
Grey, Monsters & Strangerz & Zedd, producers; Grey, Tom Norris, Ryan Shanahan & Zedd, engineers/mixers; Mike Marsh, mastering engineer

2-YILIN ALBÜMÜ

INVASION OF PRIVACY
Cardi B
Leslie Brathwaite & Evan LaRay, engineers/mixers; Belcalis Almanzar & Jorden Thorpe, songwriters; Colin Leonard, mastering engineer

BY THE WAY, I FORGIVE YOU
Brandi Carlile
Dave Cobb & Shooter Jennings, producers; Dave Cobb & Eddie Spear, engineers/mixers; Brandi Carlile, Phil Hanseroth & Tim Hanseroth, songwriters; Pete Lyman, mastering engineer

SCORPION
Drake
Noel Cadastre, Noel "Gadget" Campbell & Noah Shebib, engineers/mixers; Aubrey Graham & Noah Shebib, songwriters; Chris Athens, mastering engineer

H.E.R.
H.E.R.
Darhyl "Hey DJ" Camper Jr, David 'Swagg R'Celious' Harris, H.E.R., Walter Jones & Jeff Robinson, producers; Miki Tsutsumi, engineer/mixer; Darhyl Camper Jr & H.E.R., songwriters; Dave Kutch, mastering engineer

BEERBONGS & BENTLEYS
Post Malone
Louis Bell & Post Malone, producers; Louis Bell & Manny Marroquin, engineers/mixers; Louis Bell & Austin Post, songwriters; Mike Bozzi, mastering engineer

DIRTY COMPUTER
Janelle Monáe
Chuck Lightning & Janelle Monáe Robinson & Nate "Rocket" Wonder, producers; Mick Guzauski, Janelle Monáe Robinson & Nate "Rocket" Wonder, engineers/mixers; Nathaniel Irvin III, Charles Joseph II, Taylor Parks & Janelle Monáe Robinson, songwriters; Dave Kutch, mastering engineer

GOLDEN HOUR
Kacey Musgraves
Ian Fitchuk, Kacey Musgraves & Daniel Tashian, producers; Craig Alvin & Shawn Everett, engineers/mixers; Ian Fitchuk, Kacey Musgraves & Daniel Tashian, songwriters; Greg Calbi & Steve Fallone, mastering engineers

BLACK PANTHER: THE ALBUM, MUSIC FROM AND INSPIRED BY
(Various Artists)
Kendrick Lamar, featured artist; Kendrick Duckworth & Sounwave, producers; Matt Schaeffer, engineer/mixer; Kendrick Duckworth & Mark Spears, songwriters; Mike Bozzi, mastering engineer

3-YILIN ŞARKISI

ALL THE STARS
Kendrick Duckworth, Solána Rowe, Al Shuckburgh, Mark Spears & Anthony Tiffith, songwriters (Kendrick Lamar & SZA)

BOO'D UP
Larrance Dopson, Joelle James, Ella Mai & Dijon McFarlane, songwriters (Ella Mai)

GOD'S PLAN
Aubrey Graham, Daveon Jackson, Brock Korsan, Ron LaTour, Matthew Samuels & Noah Shebib, songwriters (Drake)

IN MY BLOOD
Teddy Geiger, Scott Harris, Shawn Mendes & Geoffrey Warburton, songwriters (Shawn Mendes)

THE JOKE
Brandi Carlile, Dave Cobb, Phil Hanseroth & Tim Hanseroth, songwriters (Brandi Carlile)

THE MIDDLE
Sarah Aarons, Jordan K. Johnson, Stefan Johnson, Marcus Lomax, Kyle Trewartha, Michael Trewartha & Anton Zaslavski, songwriters (Zedd, Maren Morris & Grey)

SHALLOW
Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando & Andrew Wyatt, songwriters (Lady Gaga & Bradley Cooper)

THIS IS AMERICA
Donald Glover, Ludwig Goransson & Jeffery Lamar Williams, songwriters (Childish Gambino)

4-EN İYİ YENİ SANATÇI

CHLOE X HALLE

LUKE COMBS

GRETA VAN FLEET

H.E.R.

DUA LIPA

MARGO PRICE

BEBE REXHA

JORJA SMITH

5-EN İYİ POP SOLO PERFORMANS

COLORS
Beck

HAVANA (LIVE)
Camila Cabello

GOD IS A WOMAN
Ariana Grande

JOANNE (WHERE DO YOU THINK YOU'RE GOIN'?)
Lady Gaga

BETTER NOW
Post Malone

6. EN İYİ POP GRUP PERFORMANSI

FALL IN LINE
Christina Aguilera Featuring Demi Lovato

DON'T GO BREAKING MY HEART
Backstreet Boys

'S WONDERFUL
Tony Bennett & Diana Krall

SHALLOW
Lady Gaga & Bradley Cooper

GIRLS LIKE YOU
Maroon 5 Featuring Cardi B

SAY SOMETHING
Justin Timberlake Featuring Chris Stapleton

THE MIDDLE
Zedd, Maren Morris & Grey

7-EN İYİ GELENEKSEL POP VOKAL ALBÜMÜ

LOVE IS HERE TO STAY
Tony Bennett & Diana Krall

MY WAY
Willie Nelson

NAT "KING" COLE & ME
Gregory Porter

STANDARDS (DELUXE)
Seal

THE MUSIC...THE MEM'RIES...THE MAGIC!
Barbra Streisand

8-EN İYİ POP VOKAL ALBÜMÜ

CAMILA
Camila Cabello

MEANING OF LIFE
Kelly Clarkson

SWEETENER
Ariana Grande

SHAWN MENDES
Shawn Mendes

BEAUTIFUL TRAUMA
P!nk

REPUTATION
Taylor Swift

9-EN İYİ DANS KAYDI

NORTHERN SOUL
Above & Beyond Featuring Richard Bedford
Above & Beyond & Andrew Bayer, producers; Above & Beyond, mixers

ULTIMATUM
Disclosure (Featuring Fatoumata Diawara)
Guy Lawrence & Howard Lawrence, producers; Guy Lawrence, mixer

LOSING IT
Fisher
Paul Nicholas Fisher, producer; Kevin Grainger, mixer

ELECTRICITY
Silk City & Dua Lipa Featuring Diplo & Mark Ronson
Jarami, Alex Metric, Riton & Silk City, producers; Josh Gudwin, mixer

GHOST VOICES
Virtual Self
Porter Robinson, producer; Porter Robinson, mixer

10- EN İYİ DANS/ELEKTRONİK ALBÜM

SINGULARITY
Jon Hopkins

WOMAN WORLDWIDE
Justice

TREEHOUSE
Sofi Tukker

OIL OF EVERY PEARL'S UN-INSIDES
SOPHIE

LUNE ROUGE
TOKiMONSTA

 

Grammy ödülleri sahiplerini buldu! ile ilgili etiketler canlı yayın canlı izle
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.