Gram altını 570 liraya satıyorlar

Piyasalarda altının gramı 492 lira civarında seyrederken yastık altı ya da hediyelik altın almak isteyenler için online alışveriş sitelerinde gram altın fiyatı 580 TL’ye yaklaştı.

Geçtiğimiz kasım ayında 500 liranın üstüne çıkarak rekor kıran gram altın küresel piyasaların etkisiyle yeniden yükselişe geçti. Psikolojik sınır olan 500 TL hedefini zorlayan gram altın piyasalarda 492 TL’ye alıcı buluyor.

Gram altını 570 liraya satıyorlar

Ancak yastık altı veya hediyelik için altın almak isteyenler için durum biraz farklı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kısıtlaması nedeniyle kuyumcuların kapalı olmasından faydalanan online alışveriş siteleri durumu fırsatçılığa çevirdi.

Gram altını 570 liraya satıyorlar - Resim : 2

Online alışveriş sitelerinde 24 ayar gram altının satış fiyatı 500 TL’yi geçti. Sitelerde 517 ile 572 TL arasında satılan gram altın piyasaya göre 80 liraya varan farkı nedeniyle tepki çekiyor. Dikkat çeken diğer bir konu ise sitelerin 22 ayar altını 24 ayar altın fiyatına satması. Dikkatsiz müşteriler 24 ayar altınla 22 ayar altın arasındaki fiyat farkını bilmediği için bu ürünü tercih ediyor.

Gram altını 570 liraya satıyorlar - Resim : 3

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Mağazalardan daha ucuza ürün sattığı algısıyla ve salgın koşulları nedeniyle müşterilerin tercih ettiği e-ticaret siteleri pek çok üründe piyasa fiyatlarının üzerinde satış yapıyor. Müşteriler ise fahiş fiyata satılan ürünlerden şikayetçi. Daha önce ünlü alışveriş sitelerini fahiş fiyata satış yaptıkları için şikayet eden vatandaşlar Hükümetin bu konuda düzenleme yapmasını talep ediyor.

Gram altını 570 liraya satıyorlar - Resim : 4

 

Gram altını 570 liraya satıyorlar ile ilgili etiketler gram altın online alışveriş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.