Gözünde 23 tane kontakt lens unutan hastanın videosu viral oldu

Kaliforniyalı bir doktor, unutkan bir hastasının gözünden 23 kontakt lens çıkardığı videoyu paylaştı.

The Independent'ta yer alan habere göre göz doktoru Dr. Katerina Kurteeva'nın kontakt lensleri birbiri ardına çıkarırken çektiği video bir milyondan fazla izlenerek viral oldu.

Instagram paylaşımına göre, hasta 23 gün boyunca diğerlerini hiç çıkarmadan her gün yeni bir kontakt lens takmış.

Doktor, California Eye Associates'in sayfasında "Birinin geceleri kontakt lensleri çıkarmayı 'unuttuğu' ve her sabah yeni lens takmaya devam ettiği nadir bir durum. Kontakt lens destesini teslim etmem gerekiyor" diye yazdı.

Dr. Kurteeva, hastanın ağrı ve bulanık görme şikayetiyle gelmesinin ardından gördüklerine inanamadığını söyledi.

Insider'a yaptığı açıklamada Kurteeva, "Aklımdan neler olabileceğine dair ihtimaller geçti: kırık kontakt lens parçası, korneada çizik, enfeksiyon, kirpik veya makyaj kalıntısı. Ancak muayeneyi yaptıktan sonra emin olabilirdim. Hastadan aşağı bakmasını istediğimde, birbirine yapışmış birkaç kontakt lensin kenarlarını görebiliyordum. Lensleri çekip çıkardığımda daha fazlasını görebileceğimi hissettim ve asistanımdan çıkarma işlemini kaydetmesi için telefonumu getirmesini istedim" dedi


Dr. Kurteeva açıklamasına şu ifadelerle devam etti: 

"Hastadan tekrar aşağı bakmasını istediğimde, gözüne yapışmış kocaman, koyu mor bir kontakt lens kütlesi görebiliyordum. Neredeyse ikinci bir gözbebeği gibi görünüyordu. İskambil destesi dağıtır gibi, lensleri teker teker ayırmak için nazikçe kulak temizleme çubuğu kullanmaya başladım. Lensler zincir şeklinde göz kapağından aşağı sarkıyordu. Çok fazla kontakt lens vardı, bunun benim Guinness Rekorlar Kitabı anım olabileceğini düşündüm."

Doktor, "Yaklaşık 20 yıllık meslek hayatımda hiç böyle bir şey görmemiştim. Hasta da buna inanamadı ve saydığım sayıdan emin olup olmadığımı sordu" diye ekledi.

Dr. Kurteeva, hastanın göz damlası ile taburcu edildiğini ve "şimdiden daha iyi" hissettiğini söyledi.

Gözünde 23 tane kontakt lens unutan hastanın videosu viral oldu ile ilgili etiketler Kaliforniya Lens kontak lens 23 lens göz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.