Göztepeli Obinna Nwobodo, 3 farklı istatistikte Süper Lig'in en iyisi oldu

Göztepe'de 2. sezonunu geçiren Nijeryalı orta saha oyuncusu Obinna Nwobodo, Spor Toto Süper Lig’de ilk 23 hafta itibarıyla 3 farklı istatistikte ligin en iyisi oldu. 25 yaşındaki futbolcu, 500 bin euroya transfer olduğu Göztepe'den Nijerya Milli Takımı'na göz kırpıyor. İzmir ekibi Obinna'nın sözleşmesini uzatmak istiyor.

Göztepe'nin Nijeryalı orta saha oyuncusu Obinna Nwobodo, Spor Toto Süper Lig’de ilk 23 hafta itibarıyla 3 farklı istatistikte ligin en iyisi oldu.

İlk yarıyı küme düşme hattında kapatan Göztepe, 2. yarıda 4'te 4'le patlama yaptı. Takım halinde oynanan oyunla rakiplerini bir bir yenmeyi başaran Sarı-Kırmızılılar'da orta sahanın dinamosu Obinna Nwobodo da istikrarıyla dikkat çekiyor.

25 yaşındaki futbolcu, ilk 23 hafta itibarıyla da bazı istatistiklerde zirveyi kimseye bırakmadı. Obinna, 220 ikili mücadele kazanarak ligin en iyisi oldu. Rakip sahada 94 sahipsiz top kapan başarılı oyuncu, 92 kez de rakiplerinden top kapma başarısı göstererek ligin en iyisi konumunda bulunuyor.

Eylül 2020'de Macaristan'ın Ujpest takımından 500 bin euro bonservisle transfer edilen ve 2023 yılının haziran ayına kadar Göztepe ile sözleşmesi bulunan Nijeryalı için kısa süre önce ABD MLS takımlarından Cincinnati 3 milyon dolar teklifte bulunmuştu.

Bu teklifi kabul etmeyen Göztepe yönetimin Obinna ile sözleşme uzatmayı planladığı öğrenildi.

Göztepeli Obinna Nwobodo, 3 farklı istatistikte Süper Lig'in en iyisi oldu

NESTOR EL MAESTRO FARKI

Süper Lig'de son olarak deplasmanda Medipol Başakşehir’i 2-1 yenip 4’te 4 yapan ve milli araya 27 puanla düşme hattının uzağında giren Göztepe’de teknik direktör Nestor El Masetro, camianın gözüne girdi.

Başkan Mehmet Sepil döneminin ilk yabancı çalıştırıcısı olan Sırp teknik adam, bu sezon 4’üncü haftada Ünal Karaman’ın yerine göreve getirildi. Sezonun ilk yarısında 16 maça çıkan 38 yaşındaki Maestro sadece 3 galibiyet ve 4 beraberlik elde edip 9 müsabakadan yenik ayrıldı. 

Göztepe, Maestro yönetiminde 13 puan toplayabildi ve toplam 15 puanla 19. sırada yer alıp devreyi düşme hattında tamamladı.

Göztepeli taraftarların büyük bir bölümü, ilk yarıdaki kötü gidişin ardından El Maestro’nun takıma faydalı olamayacağı görüşünde birleşti. Sosyal medya üzerinden Maestro’nun istifa etmesi gerektiğini belirten futbolseverler, Sırp çalıştırıcıyı sert bir dille eleştirdi. Maestro ise ilk yarının sonlarına doğru sistem değişikliğine giderek 3’lü defansa döndü.

Göz-Göz’e pozitif futbol oynatmaya başlayan Maestro, alınan yenilgilere rağmen takımının başarılı olacağını savundu.

Başkan Mehmet Sepil de tüm eleştirilere rağmen Nestor El Maestro’nun arkasında durdu. Maestro, ilk yarının son haftasında 1-1 berabere sona eren Adana Demirspor karşılaşmasının ardından iddialı açıklamalar yaptı. Takımının çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Maestro, "Bu takım transfer yapılmazsa bile başarılı olacaktır. Mevcut oyuncularımızla hak ettiğimiz yerlere geleceğiz, ben hepsine çok güveniyorum, takımıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Göztepeli Obinna Nwobodo, 3 farklı istatistikte Süper Lig'in en iyisi oldu ile ilgili etiketler Göztepe Obinna Nwobodo Nestor El Maestro
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.