Göztepe'den Sloven orta saha David Tijanic için rekor bonservis

Göztepe transfer döneminde bonservis bedeli ödeyerek yaptığı transferlerle dikkat çekiyor. Ndiaye'nin tapusunu alan, sol kanada da Baku'yu transfer eden Sarı-Kırmızılılar, 24 yaşındaki Sloven orta saha oyuncusu David Tijanic için 2.7 milyon euro ödeyerek kulüp rekoru kırdı.

Göztepe, Sloven orta saha oyuncusu David Tijanic için kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedelini ödedi. İzmir'in Sarı-Kırmızılı ekibi, dün gece 5 yıllık sözleşme imzaladığı 24 yaşındaki futbolcu için Polonya'nın Rakow takımına 2.7 milyon euroyu iki taksitle verecek.

Geçen sezon Polonya Ligi'nde 28 maça çıkan David Tijanic, 6 gol-5 asistle oynamıştı. Yıldız isim Slovenya Milli Takımı'nda ise 1 kez forma giydi. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil geçtiğimiz günlerde, genç futbolcuları bonservis bedelleriyle transfer ettiklerini belirterek, "Göztepe en fazla bonservis parası ödeyeceği sezonu geçirecek" diye konuşmuştu. 

 

BİR STOPER YATIRIMI DAHA...

Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum'da sürdüren Göztepe, Fransa 4. Lig ekiplerinden Sporting Club de Lyon'dan Senegalli stoper Seydine N'Diaye'yi transfer edip Hollanda Ligi ekiplerinden  FC Dordrecht'e kiraladı. Sarı-Kırmızılılar daha önce de Avusturya'nın FC Wacker takımından transfer ettiği 19 yaşındaki stoper Şefik Abalı'yı da yine Hollanda Ligi temsilcilerinden SKU Amstetten'e kiralamıştı.

Göztepe, yaz transfer döneminde 2'si başka takıma kiralanan 8 futbolcuya imza attırdı. İlk olarak, geçen sezon kiralık oynayan Cherif Ndiaye'nin bonservisini Hırvatistan'ın Gorica kulübünden 1.2 milyon euroya alan Göztepe, ardından yeni isimleri kadrosuna kattı.

Tecrübeli stoper Alpaslan Öztürk'ü Galatasaray'a kaptıran İzmir ekibi Altınordu'dan Kahraman Demirtaş (27) ve Belçika'nın Gent takımından Boşnak stoper Dino Arslanagic'i (28) alarak bu bölgeyi takviye etti. Forvet hattına yapılan diğer hamle Makana Baku... Kongo asıllı Alman futbolcu için Bundesliga 2 ekini Holstein Kiel'e 350 bin euro bonservis ödendi. 23 yaşındaki isim geçen sezonun 2. yarısında Polonya ekibi Warta Poznan'da forma giymiş ve 13 maçta 6 gol-2 asistle oynamıştı.



Öte yandan Göz-Göz, Erzurum kampında yeni sezonun ilk hazırlık maçını 1'inci Lig ekibi Ümraniyespor'la oynadı. Maçın 12. dakikasında geriye düşen İzmir ekibi 3. dakikada Efe'nin golüyle skoru eşitledi ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Göztepe'den Sloven orta saha David Tijanic için rekor bonservis ile ilgili etiketler Göztepe David Tijanic mehmet sepil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.