Fenerbahçe İzmir'de altın buldu

Süper Lig'in 5. haftasında Göztepe'ye konuk olan Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı. Yunan orta saha oyuncusu Dimitris Pelkas, ilk kez maça çıktığı Sarı-Lacivertli formayla gol sevinci yaşadı. Milli araya yenilgisiz ve moralli giren Erol Bulut'un takımı yenilmezlik serisini sürdürdü. Guilherme'nin 2 gol attığı Göztepe ise yenilgiyle tanıştı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Göztepe'yi deplasmanda 2-3 mağlup etti. Milli araya yenilgisiz giren iki takımın mücadelesinden Sarı-Lacivertliler'e galibiyeti getiren golleri Sosa, Serdar Aziz ve Pelkas kaydetti. İzmir'in Sarı-Kırmızılı ekibinde ise golleri Guilherme attı. 

5 maçta puanını 11'e yükselten Erol Bulut'un Fenerbahçe'si önümüzdeki hafta Trabzonspor'u ağırlayacak. İlk yenilgisini alıp 6 puanda kalan İlhan Palut'un Göztepe'si ise Kasımpaşa'ya konuk olacak.

3 PUANIN YARISI ALTAY BAYINDIR'A

DK. 4 ATINÇ'TAN TERS DOKUNUŞ! Ozan Tufan'ın topuk pasıyla çizgiye inen Caner Erkin'in yerden sert ortasında Atınç Nukan'a çarpan top kaleye yöneldi. Kaleci İrfan Can topu güçlükle kontrol etti. 

Dk. 18 Caner sol kanatta rakibinden sıyrılıp, ceza alanı içine etkili bir orta yaptı. İrfan Can iki hamlede topa sahip olarak Samatta'nın gol vuruşu yapmasına izin vermedi.

Dk 25 Ozan Tufan ceza sahası sol çizgisinden top içeri çevirdi, Göztepe'li Poko kolları açık olarak topa hamle yapınca elle müdahale oluştu. VAR odası hakem Atilla Karaoğlan'a pozisyonu incelemesini tavsiye etti. Monitöre giden Karaoğlan, penaltıya hükmetti.

Dk. 27 GOL! Penaltı vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa, top ve İrfan Can'ı ayrı köşelere gönderdi ve Fenerbahçe'yi deplasmanda 0-1 öne geçirdi. Sarı-Lacivertliler'in bu sezon attığı 5 golün 3'ünde Tangocu'nun katkısı var; 2 gol, 1 asist.

Fenerbahçe İzmir'de altın buldu

DK. 33 BU KEZ PENALTI GÖZTEPE'YE Serdar Aziz'in Tripic'e ceza sahasındaki müdahalesine penaltı kararı çıktı. Tecrübeli stoper uzun süre itiraz etti ancak karar değişmedi.

Dk. 34 GOL Göztepe'nin Brezilyalı 10 numarası Guilherme penaltıyı gole çevirirek skorda dengeyi sağladı: 1-1. Sambacı yeni takımında ilk gol sevincini yaşadı. Altay köşeyi doğru tahmin etti ancak gole engel olamadı.

Dk. 36 Samatta'nın füzesini İrfan Can Eğribayat güçlükle uzaklaştırdı!

Dk. 43 GOL! İlk hafta oynadıktan sonra ismi transfer söylentilerine karışan ancak takımda kalan Serdar Aziz, Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi. Caner Erken'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz topa iyi yükselip kafayla golü buldu: 1-2. Caner'den 5 haftada kornerden 3 asist! 

Fenerbahçe İzmir'de altın buldu - Resim : 2

DEĞİŞİKLİK YOK

2. yarı başladı. İki teknik adam da herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Dk. 50 KARŞI KARŞIYA KAÇTI! Samatta'nın golle burun buruna kaldığı pozisyonda İRfan Can mutlak golü ayaklarıyla önledi. Ardından Pelkas ceza sahası dışında yokladı bu denemeden de sonuç çıkmadı.

Dk. 51 GOL! Ozan Tufan arka direğe kesti, Pelkas ilk maçında ilk golünü attı: 1-3.

Dk. 62 ALTAY BAŞARILI! Ideye Brown topu çok iyi getirdi, çalımını attı, şutunu çekti, Altay Bayındır gole giden topu köşeden çıkardı.

Dk 63 GOL! Halil Akbunar sol çizgiden ceza sahasına girerken kaleye paralel bir şekilde topu içeri çevirdi, Fenerbahçe savunmasını ve kaleci Altay'ı geçen top Guilherme'nin önünde kaldı, sambacı da topu boş kaleye gönderdi: 2-3. Guilherme'nin kendisinin ve takımının 2. golü...

Dk. 79 TEHLİKE! Luiz Gustavo'nun uzak köşeye plasesinde İrfan Can yine golü önledi!.

Dk. 85 Caner Erkin'in cepheden kullandığı serbest vuruşta İrfan Can jeneriklik bir kurtarışa imza attı. Sezon başında Adanaspor'dan alınan genç kaleci farkın açılmasını önlerken takımını 90 dakika boyunca oyunda tuttu.

Dk. 89 ALTAY! Atınç çevirdi, Ideye Brown yakın mesafeden kafayı vurdu, Altay yüzde 99'luk golü önledi. Karagümrük maçının son anlarında takımına hayat veren genç kaleci yine yaptı yapacağını...

Fenerbahçe İzmir'de altın buldu - Resim : 3

Fenerbahçe İzmir'de altın buldu - Resim : 4

Sarı-Lacivetliler'de Gökhan Gönül ve Garry Rodrigues kafileye dahil edilmedi. Uruguaylı stoper Mauricio Lemos kırmızı kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada oynamıyor. Kafilede olmayan diğer isimler Nabil Dirar, Diego Perotti ve Ömer Faruk Beyaz...

NEVZAT GÜZELIRMAK UNUTULMADI

Geçen hafta vefat eden Göztepe'nin efsane isimlerinden Nevzat Güzelırmak için tribünde pankartlar yer aldı. Güzelırmak'la yakın zamanda hayatını kaybeden eski futbolcu Halil Kiraz'ın bir otomobilin içindeki yer aldığı resmin altına "Sen de gülümse bizlere şanlı şerefli Göztepe" yazıldı.

Fenerbahçe İzmir'de altın buldu - Resim : 5

Başka bir pankartta ise Nevzat Güzelırmak'ın daha önce söylediği "Bütün hayatımız helali hoş olsun Göztepe'yi temsil etmekle geçti." ifadesiyle resmi yer aldı. Karşılaşmadan önce Güzelırmak ve Kiraz için hazırlanan videolar skorborddan yayınlandı, Güzelırmak için saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçe İzmir'de altın buldu ile ilgili etiketler Fenerbahçe Göztepe Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.