Göztepe-Altay maçında fişek atmıştı: İfadesi ortaya çıktı

Spor Toto 1. Lig'de Altay ve Göztepe'nin karşılaştığı İzmir derbisinde çıkan olaylar sonrası başlatılan soruşturma sürüyor. Olaylar sırasında işaret fişeğini ateşlediği tespit edilen Furkan E.'nin ifadesi ortaya çıktı. Polise verdiği ifadede hedef gözetmeden attığını belirten şüpheli pişman olduğunu ifade etti.

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Göztepe ile Altay arasındaki maçta çıkan olaylarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma devam ediyor.

Gözaltındaki zanlıların işlemleri sürerken polis ekipleri, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda fişekleri aldıkları Kemeraltı çarşısındaki işyerini de belirleyerek operasyon düzenledi.

İş yerinde yaklaşık 500 adet maçta kullanılanlara türevi fişekler ele geçirildi. İş yeri sahibiyle ilgili adli süreç de devam ediyor. Kayıtlı olması gereken fişeklerin kaçak mı kayıtlı olduğu araştırılıyor.

FİŞEĞİ ATAN KİŞİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

TRT Haber'de yer alan habere göre, soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, 8 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece derbideki olaylarla ilgili gözaltı sayısı 28'e yükseldi. İşaret fişeğini ateşleyen Furkan E.'nin de ifadesi ortaya çıktı. Furkan E.'nin, polise verdiği ifadede, "Pişmanım. Hedef gözetmeden attım, herhangi birini hedef almadan rastgele attım." dediği öğrenildi.

KALECİ OZAN'I YARALAYAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'i köşe gönderiyle yaralayan şüpheli Mehmet Nihat A. geçtiğimiz günlerde tutuklandı.

Şüpheli Mehmet Nihat A'nın, kalecinin hayati bölgesi olan kafasının arkası ve ense kısmına öldürmeye elverişli bir silahla birden fazla kez vurduğu ve eylemine çevresindeki kişilerin engellemesi üzerine son vermek zorunda kaldığı yönünde görüş bildiren cumhuriyet savcılığı, şüpheliyi "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etmişti.

Hakim, şüpheli Mehmet Nihat A'nın tutuklanmasına karar vermişti.

NE OLMUŞTU?

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Gürsel Aksel Stadı'ndaki Göztepe-Altay maçında Altay tribünlerinden Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme fişek atılması sonucu yaralananların olduğu ihbarı üzerine 2 ambulans sahaya girmiş, müsabaka 22. dakikada durmuştu.

Bu sırada bir Göztepe taraftarının, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurmasının ardından müsabaka tatil edilmiş, çıkan olaylarla ilgili 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Göztepe-Altay maçında fişek atmıştı: İfadesi ortaya çıktı ile ilgili etiketler Göztepe Altay Spor Toto 1. Lig Havai Fişek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.