Altay ezeli rakibi Göztepe'yi mağlup ederek 136 gün sonra 3 puanı bir arada gördü

Süper Lig'de 4 maçlık galibiyet serisiyle çıkışa geçen Göztepe, İzmir derbisinde Altay'a evinde 0-2 mağlup oldu. Sarı-Kırmızılılar ligin ilk yarısında son dakika golüyle mağlup olduğu rakibinden rövanşı almak istiyordu. Galibiyet hasreti 16 maça çıkan ateş hattındaki Altay ise yeni hocası Serkan Özbalta yönetimindeki ilk sınavında müthiş bir sevinç yaşadı.

Spor Toto Süper Lig’in 24. hafta maçında Altay, İzmir derbisinde Göztepe’ye konuk oldu.

Siyah-beyazlılar, mücadeleyi Deniz Kadah’ın 42. dakikadaki penaltı golü ve Thaciano’nun 49. dakikada attığı gollerle 2-0 kazandı.

Ligdeki son galibiyetini 7. haftada konuk ettiği Beşiktaş’a karşı 2-1’lik skorla alan Altay, bu maçtan sonra oynadığı 16 maçta kazanamamıştı.

Siyah-beyazlılar bu kötü serisinde 3 beraberlik alırken, 15 kez de sahadan yenilgiyle ayrılmıştı. Son olarak 24 Eylül 2021 tarihinde 3 puan alan Altay, Göztepe karşısında kazanarak 136 gün sonra galibiyet hasretine son vermiş oldu.

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)

2. dakikada sol kanattan gelişen Göztepe atağında Halil’in kale önüne çevirdiği topa dokunan Ndiaye’nin pozisyonunda kaleci Lis, topu ayaklarıyla kurtardı. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

16. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından serbest vuruş kullanan Göztepe’de, Berkan’ın ortasına Wilker dokundu, kaleye yönlenen topu kaleci Lis uzanarak kurtardı.

18. dakikada orta alandan yüklenen Göztepe’de, Soner’in pasıyla beraber savunmadan sıyrılıp topa vuran Di Santo’nun şutu kalenin solundan az farkla auta çıktı.

36. dakikada Altay’da Zeki, atağa çıkmak isterken topu Berkan’a kaptırdı. Kalecinin önde olduğunu gören Berkan, yaklaşık 30 metrede kaleye sert bir şut gönderdi ancak top kalenin sağ üst tarafından oyun alanını terk etti.

39. dakikada Göztepe ceza sahası içinde gelişen pozisyonda topa yönelen Kazımcan, kaleci İrfan Can’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Sarper Barış Saka, VAR'a giderek penaltı kararı verdi.

42. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Deniz, kalenin sağında topu filelere gönderdi. 0-1

 

GÖZTEPE: İrfan Can, Kerem, Dino, Atınç, Wilker, Berkan, Obinna, Soner, Halil, Cherif, Di Santo

ALTAY: Lis, Tolga, Murat, Björkander, Özgür, Rodriguez, Thaciano, Zeki, Kazımcan, Kappel, Deniz

GÖZTEPE-ALTAY MAÇI BİLET FİYATLARI...

Karşılaşmanın bilet fiyatları birinci kategori 408.5, ikinci kategori 245, üçüncü kategori 109, dördüncü kategori 82, beşinci kategori 54.5 ve altıncı kategori 27.5 TL olarak belirlendi.

İki İzmir temsilcisi Göztepe ile Altay, yarın profesyonel liglerde 58'nci randevuya çıkacak.

Bu sezonla birlikte 28 kez aynı ligde yer alan Altay ile Göztepe, liglerde 57 kez karşılaştı.

Bu karşılaşmalarda Altay'ın 23, Göztepe'nin 13 galibiyeti bulunurken, 21 maç da berabere tamamlandı. Karşılaşmalarda Altay'ın 69 golüne karşılık Göztepe 49 gol kaydetti.

İLK YARIDA ALTAY KAZANDI

Süper Lig'de Altay ile oynadığı son 8 karşılaşmada galibiyeti bulunmayan Göztepe, rakibine karşı son galibiyetini 9 Eylül 1979'da 3-1'lik skorla aldı.

Daha sonraki 8 karşılaşmada Göztepe 3 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Altay, ligin ilk devresinde 1-0 geriye düşmesine rağmen müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.

Tarihi rekabette Altay'da 46, Göztepe'de 32 farklı isim gol üretti.

Altay adına 7 gol atan siyah-beyazlı ekibin eski sportif direktörü İbrahim Akın ile 5 gole ulaşan eski teknik direktör Mustafa Denizli takımları adına en fazla gol kaydeden isimler olarak ön plana çıktı. Göztepe'de ise 7 golü bulunan Fevzi Zemzem ile 5 gol üreten Gürsel Aksel sarı-kırmızılı formayla en çok skor üreten isimler oldu.

TEKNİK ADAMLAR İDDİALI

Göztepe Teknik Direktörü Nestor El Maestro, derbilerin her zaman çok heyecan verici olduğunu söyledi. Sırp teknik adam, "Bu maçı kazanmayı çok istiyoruz. Tüm camiamız bu maçın önemini biliyor. İyi bir gidişatımız var. Bu grafiği derbide de sürdürmek en büyük amacımız olacak" diye konuştu.

Altay'ın genç teknik adamı Serkan Özbalta ise, "Yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Camia olarak kenetlendik. Takımıma inanıyorum, hazırız" mesajını verdi. 

ADİS JAHOVİC DERBİDE YOK

Maça yaklaşık 2 saat kala sarı-kırmızılı kulüp, Adis Jahovic’in sakatlığı sebebiyle maç kadrosundan çıkarıldığını açıkladı.

Göztepe, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sol uyluk arka hamstring kasında yaralanma meydana gelen oyuncumuz Adis Jahovic, maç kadrosunda yer alamayacaktır” denildi. 

Altay ezeli rakibi Göztepe'yi mağlup ederek 136 gün sonra 3 puanı bir arada gördü ile ilgili etiketler Göztepe Altay Nestor El Maestro Serkan Özbalta deniz kadah
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.