Gözlüğün koronavirüse karşı koruduğu ortaya çıktı

Dünya genelinde etkinliğini artırarak sürdüren yeni tip koronavirüs ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çin'de yapılan bir araştırmada gözlük takanların takmayanlara göre 5 kat daha az Kovid-19'a yakalandığı ortaya çıktı. Araştırmacılar bu veriler ışığında virüsle enfekte olma riskini düşürmek için dereceli olmasa bile gözlük takılmasının gerekli olduğunu savundular.

Çin’de yer alan Nanchang Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, günlük olarak gözlük kullanmanın koronavirüse yakalanma riskini azaltabileceğini ortaya koydu

Araştırmayı yapan bilim adamları gözlük kullanmayanların kullananlara göre 5 kat daha fazla risk taşıdığını belirtti.

Bu veri ışığında araştırmacılar derecesi olmasa bile insanların gözlük kullanmasının enfekte riskinin düşük olması için gerekli olduğunu savundu.

Gözlüğün koronavirüse karşı koruduğu ortaya çıktı

JAMA Ophthalmology'de yayınlanan çalışma için ekip, 27 Ocak - 13 Mart tarihleri arasında Kovid-19 teşhisi konan 30’u gözlüklü 276 hastayı inceledi.

Tamamı uzağı göremeyen toplam 16 hastanın yüzde 5,8'lik bir oranla, günde sekiz saatten fazla gözlük takan kişiler olduğu ifade edildi.

Gözlüğün koronavirüse karşı koruduğu ortaya çıktı ile ilgili etiketler Çin gözlük
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.