Gözler Ukrayna zirvesinde! Lavrov bugün Antalya'ya geliyor

Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları, perşembe günü Antalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya gelecek. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Sergey Lavrov, görüşme için bugün Türkiye'ye gelecek.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 14. güne girilirken, bir yandan da iki ülke heyetleri diplomatik temaslarını sürdürüyor. Önceki akşam taraflar 3. kez müzakere masasına oturdu. Sivillerin tahliyesi için barış koridoru oluşturulması kararı alındı, Ukrayna'nın 5 kentinde geçici ateşkes ilan edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI ANTALYA'DA BULUŞACAK

Öte yandan ülkeler arasında arabuluculuk yapan Türkiye, barış umudu doğuran en önemli adımı attı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının da katılımıyla 10 Mart Perşembe günü Antalya'da üçlü bir zirve gerçekleştireceklerini duyurdu.

LAVROV, BUGÜN GELİYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Sergey Lavrov Antalya Diplomasi Forumu için bugün Türkiye'ye geliyor, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüşme yapması planlanıyor" ifadeleri yer aldı.

Gözler Ukrayna zirvesinde! Lavrov bugün Antalya'ya geliyor ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Mevlüt Çavuşoğlu rusya dışişleri bakanı Lavrov
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.