Gözler Suriye'ye çevrilmişken Bosna kazanı kaynıyor!

Bosnalı Sırpların Rusya'dan satın aldığı 2500 otomatik tüfek, Moskova'nın bölgedeki etkileri konusunda endişelere neden oldu

Bosnalı Sırp polis gücünün satın aldığı yüzlerce yeni silah, ayrılıkçı yerel hükümetin niyeti ve bölünmüşlük ile ekonomik darboğazın sıkıştırdığı Bosna'daki Rusya etkisi konusunda endişelere neden oldu.

Mart ayında Bosna'nın özerk parçası Sırp Cumhuriyeti’ne 2500 otomatik tüfeğin sevkiyatı yapıldı.

Bosnalı Sırplar, silahların satın alınmasıyla ilgili olarak, "olası terör saldırılarından kendilerini korumak" gerekçesini öne sürdü.

frfkjergregre

Özerk Sırp yönetimi tarafından yapılan açıklamada, polislerin eğitimlerinin ABD güçleri tarafından verildiği belirtildi ve Rus polisi ile askeri eğitim alanında ortaklığa gidileceği yönündeki iddialar reddedildi.

"BAĞIMSIZLIK SAVAŞI" TEHLİKESİ

Sırp sivil toplum kuruluşları, merkezi Bosna Hükümeti ve Batılı diplomatlara göre ise, oluşturulan ağır silahlı polis gücü, Sırp Cumhuriyeti’nin milliyetçi lideri Milorad Dodik tarafından, ekim ayındaki seçimlerde siyasi rakiplerine gözdağı vererek, pozisyonunu güçlendirmek için kullanılıyor.

grelgjkergr

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; uzun vadede bu gücün Dodik'in bağımsızlık hedeflerinde kullanılabileceği ve bölgede yeni bir savaş riski oluştuğu endişesi taşınıyor.

kjbewfewf

Dodik'i Bosna'nın NATO üyeliği önündeki yegane set olarak gören Rusya ise Sırp ayrılıkçı lidere güçlü destek veriyor. Putin'in Dodik ile 2014 yılından bugüne kadar 6 kez görüştüğü biliniyor. / SuperHaber Dış Haberler

Gözler Suriye'ye çevrilmişken Bosna kazanı kaynıyor! ile ilgili etiketler Sırp Rusya Putin bosna
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.