Gözler saat 18.00'de! Kritik görüşme başladı

Ankara-Moskova arasındaki 3. tur görüşmeler, askerden askere şeklinde saat 17.00'de başladı.Türk ve Rus heyetlerinin 18.00'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Rus heyetini taşıyan uçak, saat 14.30'da Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

Heyeti burada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov karşıladı. Havalimanından Rusya Büyükelçiliği'ne hareket eden heyet, saat 18.00'de Türk heyeti ile Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelecek.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İdlib'de gelinen son durum için açıklamada bulundu:

"Rejim Münbiç mutabakatı çerçevesinde belirlenen sınırlara çekilmeli.Rus heyetiyle görüşmede beklentimiz İdlib'de saldırıların kalıcı şekilde durdurulması.Rejimin işgal ettiği Münbiç mutabakatı çerçevesinde belirlenen sınırlara çekilmesi gerekiyor.

Ateşkes sağlanmadan bunların yapılması mümkün değil, Putinin teklifi ile heyetler görüşecek.4'lü zirve öncesi Cumhurbaşkanı Edoğan ve Putin arasında ikili görüşme olacak"

İDLİB MASAYA YATIRILACAK

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar sonucu biri sivil personel olmak üzere toplamda 16 askerimiz şehit oldu. Rejim güçlerinin saldırıları İdlib'de yaşayan sivil vatandaşların da Türkiye sınırına göç etmesine sebep oldu. Son olarak 40 bin sivil daha Türkiye sınırına dayandı. Türk ve Rus heyetleri bugün gerçekleştirecekleri görüşmede İdlib sorununu masaya yatıracak ve kalıcı çözüm için iş birliği yapacak.

Ayrıntılar gelecek...

Gözler saat 18.00'de! Kritik görüşme başladı ile ilgili etiketler Rusya Türkiye Ankara görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.