Gözler, memur ve emeklilere yapılacak zam oranında!

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Toplantıda, kur artışı ve fiyatlara yansıması değerlendirilecek. Asgari ücrete yapılan zammın ardından, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranlarının da kabinede değerlendirilmesi bekleniyor.

Kabine Toplantısında gündem ekonomi olacak. Kurdaki hareketlilik de ele alınacak. Merkez Bankası döviz artışına müdahalesi sonrasında yaşanan süreç gözden geçirilecek. Enflasyondaki artış ev zamlar da Kabine gündeminde olacak.

Atılacak yeni adımlar ve olası masada olacak. Milyonların merakla beklediği asgari ücret açıklandı. 2022 yılında uygulanacak asgari ücret 4 bin 253 lira oldu. Yapılan yüzde 50,5'lik zam, memur ve emekli kesiminde de beklentiyi yükseltti.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Yaklaşık 13,5 milyon emeklinin maaşların da düzenleme yapılması için harekete geçilmişti. Edinilen bilgiye göre, yapılacak zam ile ilgili formüller üzerinde çalışma sürüyor. Düşük maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması ve bu maaşların belli bir düzeye getirilerek üzerine ilave zam oranı eklenmesi veya emeklilere asgari ücret ya da buna yakın zam verilmesi gündemde. Toplantıda terörle mücadele ve dış politika başlıkları da masada olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları kamuoyuyla paylaşacak.

Gözler, memur ve emeklilere yapılacak zam oranında! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı memur zammı emekli zammı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.