Gözler kritik Bilim Kurulu toplantısında

Koronavirüs vakalarının artışa geçmesi sonucunda özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarı üzerine uyarı yapılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul için açıkladığı yüzde 40 vaka oranının ardından özellikle megakent için yeni koronavirüs tedbirlerinin hayata geçirilmesi bekleniyor. 'Yeni önlemler alınacak mı?' sorusunun cevabı için tüm Türkiye bugün yapılacak Bilim Kurulu toplantısına kilitlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapılacak. Kritik toplantıda özellikle İstanbul'da artan vaka sayıları nedeniyle yeni kararların alınması bekleniyor.

Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 19.00'da alınan kararları açıklayacağı belirtildi.

Bilim Kurulu Toplantısı ilk kez İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi düzenleniyor. Saat 17.00'da başlayacak olan Bilim Kurulu Toplantısı öncesi Sağlık Bakanı Koca hastaneye geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, ”Koronavirüs Bilim Kurulu, vaka sayılarının ülke genelinin %40’ına ulaştığı İstanbul’da toplanıyor. Bu, çalışmalarına 10 Ocakta başlayan kurulun Ankara dışında yapacağı ilk toplantı olacak” diye yazdı.

Gözler kritik Bilim Kurulu toplantısında

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI ENDİŞE YARATMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı "İstanbul'da vaka sayıları, Türkiye genelindeki toplam vaka sayılarının yüzde 40'ına ulaşmıştır. Bu tablo ülke ortalamasından en az iki kat endişe vericidir. Risk, mevsim şartları sebebiyle giderek artacaktır" açıklama sonrası Bilim Kurulu toplantısının İstanbul'da yapılması kararı alınmıştı.

BİLİM KURULU ÜYESİ KARA BUGÜNE İŞARET ETMİŞTİ

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da yeni kararlar için yapılacak Bilim Kurulu toplantısını işaret etmiş "Yeni önlemler de olabilir, rakamlara göre, gidişata göre konuşulacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Gözler kritik Bilim Kurulu toplantısında ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Koronavirüs Korona Bilim Kurulu yeni önlemler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.