Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da: Kritik toplantıya son 2 gün!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Prag'a gidecek, Avrupa Siyasi Topluluğu liderler toplantısına katılacak. Türkiye düzensiz göç, enerji krizi ve terörle mücadele konusunda fikirlerini aktaracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davet üzerine 6 Ekim Perşembe günü Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu liderler toplantısına katılacak.

Rusya-Ukrayna Savaşı başta olmak üzere bölgesel konularda üstlendiği kritik misyonla bölgenin en önemli aktörlerinden olduğu Batı tarafından da görülen Türkiye, "barış ve güvenlik, terörle mücadele, enerji ve iklim, ekonomi, göç ve ulaşım" konularında özgün, rasyonel ve yenilikçi fikirlerini aktaracak.

PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının gerçekleşeceği Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paşinyan'a, özel temsilciler arasındaki görüşmelerin üçüncü ülkelerde değil Türkiye ve Ermenistan'da dönüşümlü olarak yapılması, bölgede daha fazla gerilim yaşanmaması için provokasyonlardan uzak durulması ve Azerbaycan ile nihai barış anlaşmasının imzalanması yönünde mesajlar vermesi bekleniyor.

 

 

 

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da: Kritik toplantıya son 2 gün! ile ilgili etiketler Erdoğan Prag paşinyan ab liderler zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.