Gözler CHP MYK'da... Özür gelecek mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tezkereye 'hayır' oyu verenleri Cumhuriyet'e ihanetle suçlaması sonrası İYİ Parti'den tepki geldi. İttifak ortakları arasında tezkere krizi büyürken CHP'nin bugünkü MYK sonrasında bir özür açıklaması yapıp yapmayacağı merak konusu oldu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tezkereye evet dersem Cumhuriyet'e ihanet etmiş olurum" sözlerine ittifak ortağı İYİ Parti'den tepki geldi. Konuyla ilgili Genel Başkan Meral Akşener dahil İYİ Parti'nin tüm yönetim kademesi Millet İttifakı ortağı oldukları partinin genel başkanı tarafından sarf edilen bu sözlerle ilgili rahatsızlık duydu ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Bizim partimizi Cumhuriyet ile ihanet noktasında değerlendirmeye tabi tutabilmek için akıldan vareste olmak lazım. Birine hain demek bu kadar kolay mıdır?" şeklinde bir açıklama yaptı.

BÜYÜK RAHATSIZLIK OLUŞTU

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları Millet İttifakı'nın ana bileşenlerinden ve ikinci büyük ortağı olan İYİ Parti cephesinde büyük rahatsızlık oluşturdu. Muğla'da yapılan açıklamalarda Kılıçdaroğlu neden 'hayır' dediklerini anlatırken "Bu tezkereye evet demek Cumhuriyete ihanettir" cümlelerini kullanmıştı.

GÖZLER CHP MYK'YA ÇEVRİLDİ

Bu açıklamanın ardından gözler bugün toplanacak olan CHP MYK'dan gelecek son dakika haberlerine çevrildi. Yapılacak basın toplantısında bu konuda CHP'nin ya da bizzat Kılıçdaroğlu'nun bir özür beyanında bulunup bulunmayacağı merak ediliyor.

CHP KANADINDAN ÖZÜR GELECEK Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bugün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapılacak. olarak MYK toplantısından daha derleyici toparlayıcı, daha ılımlı bir mesaj çıkması bekleniyor.

 

Gözler CHP MYK'da... Özür gelecek mi? ile ilgili etiketler İYİ Parti CHP Millet İttifakı tezkere İhanet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.