Gözaltına alınan TTB Başkanı Fincancı için savcılıktan o başvuru gitti

Türk askerine yönelik skandal iftiraları ortaya atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. 'Terör propagandası yapmak' suçundan gözaltına alınan Fincancı için savcılıktan bir talep daha geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı'nın ve TTB Başkanlığından alınması ve yeniden seçim yapılması için talepte bulundu.

Terör örgütü PKK'nın yayın organına çıkıp Türk askerine 'kimyasal silah' iftirası atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Fincancı, İstanbul'da gözaltına alınmasının ardından Ankara'ya getirildiği öğrenildi.

GÖREVDEN ALINSIN TALEBİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca Türk Tabipler Birliği Başkanı Fincancı'nın görevden alınması için Ankara Sulh hukuk mahkemesine talepte bulundu.

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, Korur'un halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…' şeklindeki Ek 2. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. Fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulduğu belirtildi.

Şebnem Korur Fincancı 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' ile suçlanıyor.

Gözaltına alınan TTB Başkanı Fincancı için savcılıktan o başvuru gitti ile ilgili etiketler Şebnem Korur Fincancı TTB Savcılık
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.