Göz Kızarıklığı neden olur? Göz kanlanmasına iyi gelen çözümler

Göz kızarıklığı beraberinde kaşıntı, kanlanma gibi durumları da getirir. Gözün beyaz tabakası üzerindeki damarların genişlemesi ile meydana gelen göz kızarıklığı önlem alınmazsa zamanla gözün iç kısmına doğru yayılabilir. Peki göz kızarıklığı ya da kanlanmasına evde çözüm var mıdır?

Göz kızarıklığı gün içerisinde ya da uykusuz gecelerde yaygın olarak meydana gelebilir. Bu durumu yaşayanlar göz kızarıklığına nelerin iyi geleceğini merak ediyor. Evde de müdahale edebileceğiniz göz kanlanması, kızarıklığı ile ilgili bilgiler

Göz kızarıklığı konusunda alınabilecek önlemlerin en başında gözlerin yatmadan önce mutlaka temizlenmesi gelmektedir. Uzun süre bilgisayar karşısında yorulan gözlerinde mutlaka yıkanılması ve dinlendirilmesi gerekir.

Göz kızarıklığı nasıl geçer?

Genetik de olduğu düşünülen göz kızarıklığı özellikle uzun süre bilgisayar ve tv karşısında vakit geçirmek gibi nedenlerden dolayı olabilir.

Göz kanlanması nasıl geçer? - Sağlık Haberleri

Evde göz kızarıklığına yapabileceğiniz çözümler;

- Demlik çay poşetlerini ılık halde gözün üzerine tutmak oldukça etkilidir.
- Kağıt havlunun üzerine buz küplerinin sarmak suretiyle uygulamak göz kanlanmasını giderebilir.
- Salata ya da patates ve elma gibi besin kaynakları ilgili bölgeye sürülebilir.
- Pamuk ile beraber yine soğuk süt uygulaması göz kanlanmasında oldukça etkilidir.
- Göz alerjisi ve enfeksiyonlarına karşı göz kanlanması için rezene tohumu kullanılabilir.

Göz Kızarıklığı neden olur? Göz kanlanmasına iyi gelen çözümler ile ilgili etiketler sağlık göz kızarıklığı neden olur göz kızarıklığı tedavisi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.